KOLESARSTVO

Slovenska pravljica se nadaljuje, Polanc ostaja v rožnatem

Objavljeno 24. maj 2019 17.39 | Posodobljeno 24. maj 2019 22.43 | Piše: STA, T. V.

Roglič v cilj pripeljal z Nibalijem.

Jan Polanc je zadržal prednost. FOTO: Leon Vidic, Delo
TORINO – Slovenska kolesarja Jan Polanc in Primož Roglič sta obdržala prvo in drugo mesto v skupnem seštevku po 13. etapi dirke po Italiji, prve, ki se je končala s ciljnim vzponom. Čez ciljno črto pri jezeru Serru je po 196 kilometrih prikolesaril Rus Ilnur Zakarin. Drugi v etapi je bil Španec Mikel Nieve s 35 sekundami zaostanka, tretji pa njegov rojak Mikel Landa z minuto in 20 sekundami zaostanka.

Roglič je zadnjih nekaj kilometrov premagoval skupaj z Italijanom Vincenzom Nibalijem, prvim zasledovalcem Zasavca med tistimi kolesarji, ki merijo na najvišja mesta v skupnem seštevku. Zaostala sta dve minuti in 57 sekund. Pred njima so dan končali Nizozemec Bauke Mollema, Ekvadorec Richard Carapaz in Poljak Rafal Majka. Veliko sta izgubila Kolumbijec Miguel Angel Lopez in Britanec Simon Yates.

Polanc, ki je rožnato majico vodilnega prevzel po četrtkovi etapi, je prišel čez cilj minuto in 42 sekund za Rogličem in Nibalijem ter obdržal prednost v skupnem seštevku. Po 13 etapah ima Polanc 2:25 minute prednosti pred Rogličem, Zakarin je tretji in zaostaja 2:56 minute.

Nič manj ne bo zahtevna sobotna etapa, ki se bo začela v Saint Vincentu in se bo po 131 kilometrih končala v Courmayeurju, kolesarji pa bodo morali premagati pet vzponov.
Deli s prijatelji