PRVA LIGA

Maribor nadaljuje marš, Rudar še naprej na dnu

V 8. krogu državnega prvenstva nogometašev vijolični v šampionskem slogu. Najbližja zasledovalca Aluminij in Gorica se nista stepla za zmago.
Fotografija: Napadalec Maribora Jan Mlakar je v vrhu lestvice strelcev s petimi zadetki. Foto: Tadej Regent
Odpri galerijo
Napadalec Maribora Jan Mlakar je v vrhu lestvice strelcev s petimi zadetki. Foto: Tadej Regent

LJUBLJANA – Nogometaši Maribora v prepoznavnem slogu nadaljujejo nepremagljivost na domači sceni. V 8. krogu so odnesli ves plen s stadiona Matija Gubca v Krškem, kjer sta o zmagovalcu odločila zadetka Jana Mlakarja in Dina Hotića. V lepem navijaškem ozračju so imeli vijolični vseskozi pobudo in so zasluženo zmagali brez prejetega zadetka. »Tokrat smo se dogovorili, da nekoliko drugače nastopimo in imamo več nadzora, mirnosti, potrpežljivosti. Nismo dovolili, da bi nas nasprotnik lovil na širokem prostoru na protinapade, kar počne zelo dobro. Fantje so to opravili na visoki ravni. Držali smo se načrta, bili potrpežljivi, včasih še odigrali prehitro, ker teren ni bil takšen, da bi dovoljeval hitro igro. Svojo priložnost smo le dočakali na začetku drugega polčasa,« je dejal trener Maribora Darko Milanič, ki ga veseli učinkovitost napadalcev: »Super je, da zabijajo. Naj tekmujejo med seboj, ambicioznost mora ostati na takšni ravni, in ti posamični dosežki bodo koristni za moštvo. Več golov bo, boljše bo.« Trener Krškega Alen Ščulac je v drugem polčasu v ogenj poslal tudi novinca v napadalni vrsti, nekdanjega člana Maribora Daliborja Volaša in Hrvata Anteja Vukušića. »Menim, da je bil pred prvim zadetkom Maribora storjen prekršek nad našim igralcem Da Silvo. V drugem polčasu smo poskušali tudi menjavo sistema in se trudili izenačiti, toda proti Mariboru, ki v prvenstvu ruši vse pred seboj, je bilo to premalo,« je bil realen Ščulac.

Miroljubno v šumi

Do 8. kroga najbližja zasledovalca vodilnih vijoličnih, Aluminij in Gorica, sta se v medsebojnem dvoboju v Kidričevem razšla z remijem brez zadetkov. »Zadovoljni smo z osvojeno točko kljub neizkoriščenim priložnostim. Vztrajali smo pri svoji ideji v igri, po izključitvi Muminovića pa smo tudi odbili napade Goričanov. Izpostavil bi odlične obrambe goriškega vratarja Sorčana,« je povedal trener Aluminija Oliver Bogatinov. »Morda je vročina botrovala temu, da ni bilo visokega ritma igre. V prvem polčasu smo igrali klavrno, Aluminij je imel več priložnosti. V drugem delu smo narekovali ritem igre, zadeli smo okvir vrat. Vseeno smo zadovoljni s točko, a moramo še popraviti določene stvari v igri, sploh agresivnost in hitrejši pretok žoge,« je pojasnil strateg Gorice Miran Srebrnič.

Knapi ljubljenci smole

V šaleško-savinjskem derbiju med Rudarjem in Celjem v Velenju je bilo bolj razburljivo, kot bi lahko sodili zgolj po rezultatu. Knape se še vedno drži velika smola, saj so kar trikrat stresli okvir vrat tekmeca (Abu Kamara dvakrat in Damjan Trifković), po prikazanem bi si zaslužili vsaj točko. Celjane je z zgodnjim zadetkom odrešil Mitja Lotrič, v 72. minuti pa je prvemu možu Celja Rudiju Požegu Vancašu domači vratar Marko Pridigar obranil enajstmetrovko, odbito žogo pa je celjski napadalec poslal v vratnico. »Žal se je vse zarotilo proti nam, danes smo igrali zelo dobro. Junak tekme je bil nasprotni vratar Rozman s štirimi, petimi sijajnimi obrambami. Fante moram pohvaliti za pristop, naša igra napreduje, verjamem, da se bo vrnilo, kar vlagamo,« upa trener Rudarja Marijan Pušnik, medtem ko je po derbiju ekip z dna lestvice odleglo celjskemu strategu Dušanu Kosiću: »Dolgo smo čakali na to zmago, vrnilo se nam je tisto, kar se nam je v prejšnjih tekmah izmikalo. Tekma je bila naporna in živčna, zadovoljni smo s tremi točkami.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije