USPEH

Luka Mezgec v velikem slogu dobil drugo etapo dirke po Sloveniji

Objavljeno 20. junij 2019 15.25 | Posodobljeno 20. junij 2019 15.42 | Piše: STA, S. U.

Pri in drugi sta bila Slovenca.

FOTO: Uroš Hočevar, Delo
CELJE – Luka Mezgec je zmagovalec 2. etape kolesarske dirke po Sloveniji. Mezgec iz ekipe Mitchelton-Scott je na 146 kilometrov dolgi preizkušnji med Mariborom in Celjem v ciljnem sprintu ugnal Grego Boleta (Bahrain Merida) in Italijana Andreo Vendrameja (Androni Giocattoli – Sidermec). Mezgec je tudi prevzel skupno vodstvo, Bole za njim na drugem mestu zaostaja štiri sekunde.

Sicer so dobršen del etape bežali Slovenca Rok Korošec (Ljubljana Gusto Santic) in David Per (Adria Mobil) ter Italijan Lorenzo Fortunato, ki pa so beg končali pred vzponom na Svetino. Prav na tem pa se je v ospredju izoblikovala skupina petih kolesarjev, v kateri so bili Rus Aleksander Vlasov (Gazprom-Rusvelo), Kolumbijec Esteban Chaves (Michelton-Scott), Italijan Diego Ulissi (UAE Emirates), Belgijec Ben Hermans (Israel) in Italijan Giovanni Visconti (Neri Sottoli). Tem ni mogel slediti Tadej Pogačar (UAE Emirates), pred spustom je izgubil približno pol minute, toliko pa so zaostajali tudi Mezgec, Bole in Jan Polanc (UAE Emirates).

Ko je že kazalo, da bo o zmagi odločala vodilna peterica, pa jo je skupina s slovenskimi kolesarji le nekaj sto metrov pred ciljem ujela. Ob Mezgecu in Boletu je med deseterico končal še Pogačar, ki je bil deveti. Polanc je bil 12.

169,8 kilometrov med Žalcem in Idrijo

Petkova etapa, ki bo dolga 169,8 kilometra ter bo potekala med Žalcem in Idrijo, bo dala prve obrise, kateri kolesarji se bodo borili za skupno zmago. Tekmovalci bodo na poti morali premagati štiri vzpone, najtežji bo zadnji na Dole, po njem sledi le še spust do ciljne črte.
Deli s prijatelji