KVALIFIKACIJE

Vijoličasti v zadnjih minutah rešili evropske sanje, potem je odjeknila slaba novica

Junak Mariborčanov je Cretu.
Fotografija: Na koncu so se veselili (rumeni) Mariborčani. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Na koncu so se veselili (rumeni) Mariborčani. FOTO: Reuters

STOCKHOLM – Nogometaši Maribora so na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Stockholmu proti ekipi AIK izgubili z 2 : 3 (1 : 2, 0 : 1), a so se uvrstili v tretji krog kvalifikacij, ker so na prvi tekmi doma zmagali z 2 : 1.

Mariborčani so na Švedsko odpotovali z zadetkom prednosti z domače tekme. Že v četrti minuti je Švede v prednost z glavo popeljal Per Karlsson, ki je bil najvišji po podaji iz kota in v skupnem seštevku izenačil. Mariborčane je v prednost v tretji minuti drugega polčasa popeljal Andrej Kotnik po podaji Marcosa Tavaresa. Veselje vijoličastih je trajalo samo do 61. minute, ko je vratarja Kenana Pirića premagal Sebastian Larsson. Izid se do konca ni spremenil, kar je pomenilo, da bo o skupnem zmagovalcu odločal podaljšek.

Podaljšek le za dobre živce

Domače navijače je v 93. minuti, v zadnjem napadu pred sodnikovim piskom, razveselil Tarik Elyoumoussi. Za nov dramatičen preobrat in veselje v taboru vijoličastih pa je z golom v 117. minuti poskrbel rešitelj Alexandru Cretu, ko je Mitja Viler poslal dolgo žogo v 16-metrski prostor.

Maribor se bo v tretjem krogu pomeril z norveškim Rosenborgom, ki je izločil beloruski Bate Borisov s skupnim izidom 3 : 2. Prva tekma bo v Mariboru 6. ali 7. avgusta, povratna pa 13. v Trondheimu.

Po vseh dobrih novicah, še slaba

Po koncu tekme pa so na facebook profilu NK Maribor zapisali: »Po vseh dobrih na igrišču slaba novica ob prihodu na letališče: zaradi tehničnih težav letala se ne moremo vrniti domov takoj po tekmi. Še ena nočitev v Stockhomu, nazaj v četrtek.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije