BIATLON

Fak sezono začel tik pod stopničkami na domači Pokljuki

Za zmagovalcem, Francozom Martinom Fourcadom, je zaostal 34,4 sekunde.
Fotografija: FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
FOTO: Matej Družnik

POKLJUKA – Jakov Fak je začel novo sezono svetovnega pokala v biatlonu s četrtim mestom pred domačimi gledalci na Pokljuki v posamični preizkušnji na 20 kilometrov. Za zmagovalcem, Francozom Martinom Fourcadom, je zaostal 34,4 sekunde. Najboljši slovenski biatlonec je zgrešil en strel, zato ni bilo dovolj za stopničke.

Pred olimpijskim podprvakom iz Pjongčanga Fakom so se uvrstili odlični Fourcade, ki je osvojil svojo še 75. zmago v svetovnem pokalu, drugi je bil Nemec Johannes Kühn (+4,2), avstrijski veteran Simon Eder (+19,7) je bil tretji. Vsi trije najboljši danes so bili strelsko brezhibni.

Na moški preizkušnji so nastopili še Klemen Bauer, Miha Dovžan, Rok Tršan in Mitja Drinovec, ki pa niso bili v ospredju.

Po odpovedi moške tekme na 20 kilometrov v sredo je danes na prvi postaji biatlonskega svetovnega pokala na Pokljuki dvojni program.

Ob 14.15 je na sporedu še ženska preizkušnja. Popoldne se bodo na 15-km progo podale Urška Poje, Polona Klemenčič in Lea Einfalt.

Prirediteljem in vodstvu tekmovanja jo je v sredo zagodla gosta megla, zaradi katere so morali prvo posamično tekmo sezone prestaviti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije