EVROPSKO PRVENSTVO

Bravooo! Slovenija z asom iz rokava do brona

Francoze so premagali 3: 2.
Fotografija: Zmagoslavje v malem finalu. FOTO: Cev
Odpri galerijo
Zmagoslavje v malem finalu. FOTO: Cev

Tekma za bronasto kolajno na evropskem prvenstvu v odbojki 2023 je bila razburljiva vseh pet nizov. Toliko so namreč potrebovali, da si podredijo nasprotnika in končno zaključijo prvenstvo z zmago. Po sijajnem začetku so se Slovenci borili do zadnjega atoma in dosegli tako želeno tretje mesto.

»Bila je zelo težka tekma,« je povedal kapetan Tine Urnaut in poudaril, da je Dejan Vinčić, ki se je ekipi pridružil na zadnji tekmi po poškodbi Ropreta, nujen del reprezentance. »Zelo pomembna zmaga, točko za točko je šlo!« je bil Urnaut vesel kolajne in povedal, da je bolje končati prvenstvo z zmago, pa čeprav to pomeni bronasto kolajno in ne srebrne.

Prišel, videl, zmagal. To danes še posebej velja za Dejana Vinčića, slovenskega organizatorja igre, ki je na letošnjem prvenstvu manjkal, ampak po poškodbi Ropreta vskočil zadnjo sekundo in priletel v Rim na pomoč slovenski izbrani vrsti. In kakšna pomoč je to bila! Ni odiral idealne tekme, videlo se je, da mu manjka treningov, ampak v ključnem trenutku je pokazal svojo veličino in dosegel eno ključnih točk za zmago. Izvedel je svojo značilno potezo, ko je namesto podaje, žogo potisnil na sosednje igrišče in uspel presenetiti Francoze. 

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije