NOGOMET

Zbogom, Skender, dober dan, Prosinečki

Nogometaši Olimpije bodo po novi neugledni predstavi zanesljivo dobili novega trenerja.
Fotografija: Trener Dino Skender očitno zapušča nogometaše Olimpije. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Trener Dino Skender očitno zapušča nogometaše Olimpije. FOTO: Leon Vidic

Tudi derbi Ljubljanske kotline v Stožicah je potrdil, da Dino Skender ni ustrezen trener za nogometaše Olimpije. Ljubljančani so osvojili le točko v dvoboju z Domžalami in tako povišali zaostanek za Mariborom na visokih sedem točk. To ni obetavno izhodišče za Olimpijo pred dvotedenskim premorom (zaradi reprezentančnih terminov), v katerem naj bi zmaje že vodil novi trener.

Nezadovoljstvo nad Skenderjem so izrazili tudi navijači – tako Green Dragons kot navzoči na glavni stožiški tribuni. Sprva so se zadovoljili z vzkliki »Skender, adijo!«, po tekmi naj bi vdrli tudi v slačilnico in zahtevali odhod nepriljubljenega hrvaškega trenerja, ki je bil klavrn poskus športnih direktorjev Olimpije – njegovega brata Marina Skenderja in Mladena Rudonje.

Vodstvo kluba – izvršni direktor Igor Barišić – je tako že povleklo prve poteze, Skender naj bi kmalu zapustil Stožice, nasledil pa naj bi ga legendarni hrvaški nogometaš Robert Prosinečki. Bomo videli, kaj bodo prinesli naslednji dnevi.

Sprememba je gotovo upravičena. Olimpija je bila v tekmi z Domžalami v podrejenem položaju, nikakor ni želela izdati svoje strategije, ki temelji na »neigri«, onemogočanju tekmeca in previdni taktiki, s katero naj bi moštvo zaprlo dostope do svojih vrat. Seveda to pije vodo, a ne v klubu, ki na račun desetletij igranja v nekdanji SFRJ in nato Sloveniji v očeh številnih poznavalcev kotira povsem na vrhu Slovenije (po merilu uspešnosti je Maribor daleč spredaj) po merilu uglednosti.

Izpostaviti kaže tri dogodke. Prvi je bil gol Olimpije v trenutku, ko ga ni nihče pričakoval. Morda je Olimpija izvajala stranski avt najmanj 15 metrov predaleč, ob tem sta bila na igrišču tudi dve žogi (eno je resda prinesel na zelenico igralec Domžal), toda, kakor koli, Mario Kvesić je mojstrsko izigral čuvaja in zabil gol z leve strani v daljši zgornji kot.

Na obzorju je vrnitev Roberta Prosinečkega v Ljubljano. FOTO: Tadej Regent
Na obzorju je vrnitev Roberta Prosinečkega v Ljubljano. FOTO: Tadej Regent

Drugič, sicer solidni Mustafa Nukić (eden redkih, ki je premogel potezo več med gostitelji) je bil najprej centimeter oddaljen od evrogola s 25 metrov (žoga se je od prečke odbila na golovo črto), toda v naslednji akciji je prejel drugi rumeni karton, ker je nehote – naivno – brcnil v glavo Svena Karića. In tretjič, evrogol je dosegel Mitja Ilešič, ki je počakal na odbito žogo na 20 metrih in jo nato zabil pod prečko vratarja Ivana Banića. Izid 1:1 zanesljivo – glede na prikazano – bolj ustreza Ljubljančanom. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije