Zaradi kolena jo boli mišica

Tina Robnik še ne bo nared za ledeniško premiero v Söldnu. Okrevanje otežuje vnetje tetive, iz katere so vzeli križno vez.
Fotografija: Tina Robnik potrpežljivo čaka vrnitev na sneg. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Tina Robnik potrpežljivo čaka vrnitev na sneg. FOTO: Igor Mali

LJUBLJANA – Uspešna prejšnja zima veleslalomistke Tine Robnik je imela bolečo lepotno napako. V Ofterschwangu si je na predzadnji tekmi sezone pri padcu v tretjem zavoju prve proge strgala prednje križne vezi v levem kolenu. Konec septembra bi že morala na sneg, a se je vrnitev zamaknila, zato bo tudi izpustila ledeniško premiero, ki bo 27. oktobra v Söldnu. »Križna vez je super, koleno je stabilno,« nam pove Tina. Optimizem in dobre novice pa niso dovolj, da bi že lahko smučala. »Pojavilo se je kronično vnetje pri tetivi kvadricepsa, iz katerega so vzeli ligament za križno vez. Kot taka je močnejša, a rehabilitacija nekaj daljša. Očitno so naporni treningi pustili posledice,« opiše težave, ki ji onemogočajo optimalno vadbo. »Po dveh tednih premora spet treniram. Situacija se je umirila, počutim se boljše,« nadaljuje 27-letna Lučanka, ki je v prejšnji sezoni sedemkrat osvojila točke za svetovni pokal, pri čemer je bila dvakrat med deseterico.

»Pride trenutek, ko hočem na vsak način na sneg. Zato se moram kdaj potrkati po glavi in si reči, da ne smem z glavo skozi zid. Opravila sem tudi kakšen trening, za katerega bi bilo bolje, če ga ne bi. Učim se na napakah. S potrpežljivostjo in vztrajnostjo mi bo uspelo,« se zaveda, da je zdravje na prvem mestu.

Zaradi poškodbe in rehabilitacije ima nekaj več časa za študij. Spomladi je diplomirala na fakulteti za socialno delo, zdaj pa že obiskuje program za magisterij. V minulih dneh je imela nekaj več časa, da je spoznala sošolce in predavatelje. V danih okoliščinah ni sama.

Glavni trener Denis Šteharnik ji je že sporočil, da jo čaka poseben program, po katerem bo začela vaditi z demonstratorjem smučanja, nakar bo stopnjevala ritem, saj ne bi bilo primerno, če bi takoj vadila z ekipo. Potihem upa, da bi se na sneg spet podala kmalu po 1. januarju. Iz izkušenj se je nekaj naučila, zato potrpežljivo čaka svojo priložnost. Zna, zmore. Je že dokazala. Naj še enkrat! Zaradi sebe. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije