Predstavitvena informacija

Cena podira rekorde, vlagatelji žanjejo dobičke – razkrivamo najboljše mesto za vlaganje v zlato

Rast cene zlata in tudi donosnost vlagateljev v rumeno plemenito kovino, ki so z nakupi zlatih palic in zlatnikov zaščitili vrednost svojih prihrankov pred inflacijo v zadnjih petih letih, je 95-odstotna.
Fotografija: FOTO: Center zlata
Odpri galerijo
FOTO: Center zlata

Trenutno je cena unče zlata okrog 2400 USD. Analitiki UBS-a, največje švicarske banke, pričakujejo, da bi lahko unča zlata v prihodnosti dosegla vrednost celo do 4000 dolarjev.

Zlato se je izkazalo za zelo donosno naložbo s povprečnim letnim donosom, ki je bil v zadnjih 20 letih več kot 8,5-odstoten. Naložbeno zlato pa je za investitorje zanimivo tudi zato, ker je popolnoma oproščeno vseh davkov. To pomeni, da ves dobiček, ustvarjen z vlaganjem v zlato, ostane vlagatelju – brez kakršnih koli obveznosti do države.

FOTO: Center zlata
FOTO: Center zlata

Kdaj je pametno kupiti zlato

Čeprav ima cena zlata najvišjo vrednost vseh časov, to ne pomeni, da je zdaj slab čas za nakup zlatih palic in zlatih kovancev. Nasprotno, mnogi analitiki menijo, da je pred nami novo obdobje rasti cene zaradi naraščajočih geopolitičnih napetosti in morebitne nove recesije.

Zgodovinsko gledano cena zlata na splošno raste, ko so razmere v svetu negotove in so druge oblike naložb, kot so delnice ali nepremičnine, preveč tvegane. Ravno zaradi tega imajo zlate palice in zlati kovanci sloves »varnega zavetja v negotovih časih« za denarni kapital.

Poleg morebitnega zaslužka je naložba v zlato pametna odločitev tudi zaradi visoke inflacije, ki državljane še vedno pesti. Hranjenje prihrankov v banki je namreč zaradi nizkih obrestnih mer za varčevanje izjemno nerentabilno, denar državljanov v bankah pa je zaradi inflacije iz dneva v dan manj vreden, zato ga je treba zamenjati za drugo obliko premoženja, kot je zlato, da bi ohranili kupno moč.

FOTO: Center zlata
FOTO: Center zlata

Likvidna in neodvisna naložba

Zlate palice in zlati kovanci v fizični obliki so poleg tega, da so neobdavčeni, tudi visoko likvidno sredstvo, kar pomeni, da jih je enostavno zamenjati za gotovino kjer koli na svetu z odkupom zlata. Zlato je valuta, ki je prepoznana povsod po svetu, vendar je ne nadzoruje nobena centralna banka.

Neodvisnost je eden od glavnih razlogov, da se varčevalci odločijo varčevati v zlatu namesto v gotovini. Z zlatimi palicami in zlatimi kovanci ste poleg ustvarjanja dobička popolnoma neodvisni od bank in države, lastnino pa dobesedno držite v svojih rokah.

Izdelki so na voljo takoj, po najboljših cenah

Naložbeno zlato je standardizirana oblika zlata, ki prihaja v obliki zlatnikov in zlatih palic. Najbolj iskani so izdelki uglednih evropskih topilnic. Center Zlata je pooblaščeni distributer Avstrijske državne kovnice, švicarske kovnice Argor Heraeus in nemške topilnice Heimerle + Meule, katerih izdelki so izjemno cenjeni po vsem svetu.

Čeprav mnogi menijo, da je zlato naložba le za najbogatejše, to ni niti blizu resnice. Zlate palice in zlati kovanci so na voljo v širokem razponu velikosti, zato je možno investirati v zlato že od nekaj deset evrov naprej. Ta oblika naložbe je dostopna vsakomur, ne glede na plačilno moč, Center Zlata pa ob tem zagotavlja najboljše cene na trgu.

Drugače kot mnogi drugi trgovci Center Zlata ponuja možnost nakupa izdelkov, ki so takoj na voljo, brez čakanja na dostavo in brez skladiščenja v tujini. Zlato, kupljeno v Centru Zlata, lahko prevzamete takoj v poslovalnici ali ga prejmete z zavarovano dostavo na domači naslov, obstaja pa tudi možnost 100-odstotno zavarovanega shranjevanja v sefih Centra Zlata, ki je prvo leto tudi brezplačno za vse stranke.

Promocijska ponudba plemenitih kovin

Nakup in prodaja investicijskega zlata in srebra je zelo preprost in hiter postopek, ki ga lahko izvedete v le nekaj minutah. Center Zlata ima vedno na voljo določen del asortimenta s promocijskim popustom, zaradi česar so zlate palice še bolj dostopne. Kateri izdelki so trenutno znižani, izveste s klikom na povezavo: promocijska ponudba.

Naložbeno zlato je v obliki zlatih palic in zlatih kovancev. FOTO: Center zlata
Naložbeno zlato je v obliki zlatih palic in zlatih kovancev. FOTO: Center zlata

Odkup naložbenega zlata in srebra lahko opravite v novi poslovalnici Centra Zlata v Ljubljani, na naslovu Dunajska 159, z možnostjo brezplačnega svetovanja osebno ali po telefonu in e-pošti. Poleg poslovalnice je nakup možen tudi na daljavo, v spletni trgovini Centra Zlata, kjer so transparentno navedene prodajne in odkupne cene vseh izdelkov.

*To besedilo je zgolj informativne narave in ni naložbeni nasvet.


Naročnik oglasne vsebine je Saiva SLO d.o.o., Center zlata

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije