NAMIZNI TENIS

Vsak lahko premaga drugega

Darko Jorgić med favoriti namiznoteniškega EP v Varšavi. Hrastničan je ugnal že vse igralce s starocelinskega vrha.
Fotografija: Darko Jorgić je v krogu favoritov za odličje na EP. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Darko Jorgić je v krogu favoritov za odličje na EP. FOTO: Drago Perko

V Varšavi že igrajo. Začelo se je namreč evropsko namiznoteniško prvenstvo za posameznike in dvojice, ki ga je epidemija prestavila na letos. Ker bodo en mesec pozneje olimpijske igre v Tokiu z nastopom slovenske moške reprezentance, bo tekmovanje v poljskem glavnem mestu veliko povedalo, kdo od Evropejcev bi šel lahko vštric z azijskimi mojstri loparja. Na EP od Slovencev nastopajo Bojan Tokić, Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar, največ pa se obeta od sicer osmega nosilca Jorgića.

»Čeprav bodo le slab mesec po koncu evropskega prvenstva na sporedu olimpijske igre, sta oba turnirja zelo pomembna in med njima ne bom delal nobene razlike. Menim, da je pripravljenost v redu, sicer je v zadnjem času malce padla. Je dobra, ne pa perfektna. Imam še tudi nekaj časa, da se pripravim denimo na olimpijske igre, tako da upam, da bo že v Varšavi in pozneje v Tokiu to res perfektna forma,« razloži Darko Jorgić. Starocelinski vrh pingponga pa je širok in izenačen. »Vse igralce sem že premagal, v žrebu pa bi se rad izognil klubskemu kolegu iz Saarbrückna Patricku Franziski. Dobro se poznava, na svetovnem pokalu sva se že pomerila, premagal me je s 4:0. A menim, da je zdaj v malce slabši formi, morebiti je to prednost, če se srečava. A s katerim koli igralcem bom igral, pozitivno gledam naprej,« pravi 22-letni Hrastničan, ki bo v moških dvojicah nastopil s Hrvatom Tomislavom Pucarjem.

Odloča zadnja točka

Kdo pa bi se lahko izstrelil v vrh? »Vsi trije Nemci Timo Boll, Dimitrij Ovčarov in Franziska so kandidati za kolajno, tu je tudi Mattias Falck iz Švedske. Je pa še nekaj kandidatov, nas deset najboljših v Evropi lahko premagamo drug drugega. Vsi smo na neki način favoriti, evropsko prvenstvo bo letos resnično zanimivo in zadnja točka bo odločala o tem, kdo bo dobil odličje in kdo ne,« navrže. Seveda pa obstajajo tudi olimpijski cilji za deželo vzhajajočega sonca. »Prvega, ki smo ga imeli, da se kot ekipa uvrstimo za olimpijske igre, smo izpolnili. Zdaj je treba le pozitivno naprej, saj smo močna ekipa, nihče si ne želi prekrižati loparjev z nami, na vseh igralskih položajih smo močni. Vse pa bo odvisno tudi od žreba. A sami bomo dali maksimum, naprej gledamo le pozitivno. Vse z namenom, da nekoga presenetimo in se morebiti uvrstimo med osem najboljših ekip ali celo med štiri,« pravi varovanec slovenske selektorice Andreje Ojsteršek Urh. Na varšavskem EP so skromnejši cilji slovenske ženske ekipe, kar je glede na mladost igralk tudi razumljivo. Vendar pa imata predvsem Katarina Stražar in Ana Tofant že izkušnje s tovrstnih tekmovanj, za Laro Opeka pa bo to prvo člansko prvenstvo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije