VELIKA VRNITEV

Vrača se Peter Prevc

Po premoru na olimpijskih igrah bo v petek nastopil na skandinavski turneji.
Fotografija: FOTO: Roman ŠŠipić, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Roman ŠŠipić, Delo

OSLO – Smučarske skakalce in skakalke čakajo konec tedna tekme za svetovni pokal v Oslu, kjer bo po premoru po olimpijskih igrah v Južni Koreji ponovno nastopil Peter Prevc. V petek ob 19.30 bodo v Oslu s kvalifikacijami začeli skakalci, v soboto bo ekipna tekma, v nedeljo bo ob 10.15 posamična tekma za ženske, ob 14.20 pa še za moške.

Po Oslu bodo za skakalce sledile preostale tekme norveške turneje v Lillehammerju, Trondheimu in Vikersundu, nato pa bo na programu le še finale sezone v dolini pod Poncami od 23. do 25. marca.

Moški del ekipe bo potoval na Norveško v četrtek, z ekipo bo tudi Timi Zajc, ki tako kot starejši Prevc ni nastopil na prejšnji postaji pokala v Lahtiju in bo tekmoval do tekem v Trondheimu, Domen Prevc pa bo izpustil prvi del norveške turneje in bo nato prišel na zaključek v Vikersund.
 
Po krajšem počitku se na skakalnice vrača Peter Prevc: »Po OI sem imel dva vikenda prosto. Imel sem čas, da sem napravil res dobre treninge, da ne 'flikaš' kot običajno, ko imaš le nekaj dni med tekmami za vadbo. Lahko smo napravili popis napak in se jih lotili. Verjamem, da se bo vse skupaj poznalo že na naslednji tekmi.«
Slovenske tekmovalke se bodo na nedeljsko tekmo odpravile v petek, med njimi bo tudi Nika Križnar, ki je v nedeljo v romunskem Rašnovu s tretjim mestom kot prva slovenska skakalka v sezoni stopila na zmagovalni oder.
 

Janus upa, da se je Prevc spočil

Ob vrnitvi Prevca bo na norveški turneji na trenerskemu stolpu znova stal glavni trener Goran Janus, ki je zaradi bolezni izpustil prejšnjo tekmo v Lahtiju. Tam je bil po njegovem svetla izjema za Slovenijo le Jernej Damjan, pred finalom v Planici pa si želi uspešnih nastopov na Norveškem.
»Trije tekmovalni vikendi so še pred nami, pred finalom je norveška turneja in želimo čim bolje odskakati. Upam, da se je Peter Prevc spočil ... Naš cilj bo, da ostanemo do petega mesta v pokalu narodov, tu so v boju še Japonci, tudi Avstrijci niso daleč,« je dejal Janus.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije