1. SNL

Vijolični (in drugi) iščejo strelskega plenilca

V 5. krogu 1. SNL z dvema goloma zasijal Bravov Istran Loren Maružin. Maribor, Domžale in Celje bi dali kraljestvo za udarnega napadalca.
Fotografija: Puljčan Loren Maružin je bil nočna mora za izkušenega domžalskega branilca Gabra Dobrovoljca. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Puljčan Loren Maružin je bil nočna mora za izkušenega domžalskega branilca Gabra Dobrovoljca. FOTO: Matej Družnik

Mariborčani pod taktirko Simona Rožmana zmagujejo na malih tekmah, držijo vrh lestvice prve slovenske nogometne lige in v hodu iščejo najpomembnejši kamenček v mozaiku: strelskega plenilca, ki bo zabijal tudi proti enakovrednim ali močnejšim tekmecem. V 5. krogu 1. SNL so sicer premagali Sežance, a trepetali do zadnjih sekund, dokler prvega gola v vijoličnem dresu Marka Alvirja za zmago z 2:0 ni potrdil drugoligaški novinec Danijel Šturm.

»Športni direktor se na vse pretege trudi, da bi našel strelca,« je slikovito enega od glavnih kratkoročnih kadrovskih ciljev, a tudi dolgoročnega, če ne bo hitre rešitve, odkril trener vijoličnih. Mariborčani z novo posadko vodilnih kljub štirim zmagam v domačem prvenstvu, a ob polomu v derbiju in dveh porazih v Evropi proti Hammarbyju še ne vlivajo zaupanja pri lisjakih s širino znanja in izkušenj zunaj slovenskih meja. Tudi dvoboj proti vselej neugodnim Sežancem, ki pa še niso na ravni minule sezone in se poskušajo boriti z več slovenskimi, a še neizkušenimi fanti, je pokazal, koga najbolj pogreša vodja kadrovske politike Marko Šuler. Klasične devetice ni na vidiku, kaj šele naslednika Marcosa Tavaresa. Zadnji dragoceni strelec je bil Luka Zahović. Ko je igral, ni bil najbolj po okusu navijačev, zdaj, ko ga ni, se vidi, kaj pomeni mož, ki lahko zapravlja priložnosti, a jih tudi spreminja v gole.


Sežance so strli tudi srečno, prvi gol so zabili, ko je bil zunaj igrišča poškodovani Fahd Ndzengue. V finišu dvoboja so Mariborčani tekmovali, kdo bo večkrat izgubil dvoboj z gostujočim vratarjem Janom Koprivcem, in še bolj je bilo jasno, da po odhodu Aljoše Matka na Švedsko ne morejo imeti le ene ter strelsko še ne razpoložene devetke v Roku Sirku.
 

Že videna zgodba


Toda kraljestvo za strelca za vsaj 12, 13 golov, kaj šele 15 in več, bi dali vsi mariborski tekmeci. Še posebej Domžalčani, ki se jim ponavlja že videna zgodba: slab ligaški start v sezono. Brez Daria Kolobarića so v napadu povsem nemočni, a alarm prižiga splošna nemoč, po kateri ni videti lahkega vzpona v vrh, kvečjemu nakazuje oster boj za obstanek. Tudi ambiciozni Celjani se že spogledujejo s krizo in še iščejo strelca ali pa upajo, da se bo odprlo Žanu Medvedu.


Ta zna zabijati gole, a je 1. SNL očitno še prezahtevna zanj. Bravu se je naposled prikazal strelec – 23-letni Istran iz Pulja Loren Maružin. Šiškarjem se je pridružil pozimi, spomladi se je spoznaval s SNL, zdaj je, ko je Domžalčanom zabil dva gola, že prvi strelec lige s tremi goli. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije