SLOVENSKI GIRO

Ste videli odziv Roberta Goloba po neverjetni vožnji Primoža Rogliča?

Po zmagi na kronometru so se mnogi priklonili Rogliču.
Fotografija: Zaradi tega moža je v Sloveniji ponovno navijaška evforija. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Zaradi tega moža je v Sloveniji ponovno navijaška evforija. FOTO: Jože Suhadolnik

Kakšna športno obarvana sobota je za nami! Ko se je Primožu Rogliču na odločilni etapi Dirke po Italiji pokvarilo kolo (ravno v času, ko je že skoraj izničil zaostanek v skupnem seštevku za Geraintom Thomasom), si je verjetno marsikdo mislil »pa ne že spet«. A nato se je zgodil skorajda filmski scenarij. Roglič je po okvari z neverjetnim zaključkom brutalnega klanca pred velikim številom slovenskih navijačev vseeno nadoknadil zaostanek za Britancem Thomasom in ima tako sedaj on v skupnem seštevku dirke 14 sekund prednosti. Že res, da je jutri še ena etapa, a za pričakovati je, da bo ta zgolj formalnost in da je zmagovalec dirke že odločen.

Navdušenje v Sloveniji je po etapi izjemno. Številni znani so se priklonili našemu šampionu. Premier Robert Golob je na instagramu objavil sliko, na kateri je vidno navdušen nad razpletom etape. V objavi je tudi zapisal: »Bravo, Primož!«

Čestital je tudi Luka Dončić, ki je uspeh kolesarja pokomentiral z »Bravo!!!«

Peter Prevc je na tviterju duhovito zapisal »Dobr da je ketna dol padla. @rogla šampijon.«

Predsednica Nataša Pirc Musar je zmago pokomentirala z besedami »Ni besed. Čestitke @primozroglic«. 

Če niste videli današnje drame, si poglejte spodnje tri tvite, ki jo povzemajo. V prvem lahko vidite Primoževe težave s kolesom, v drugem njegov prihod v cilj in v tretjem, kako ganjen je bil po dirki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije