KOLESARSKA PRAVLJICA

Kakšen dan! Roglič se je snel s ketne

Tudi neverjetna smola mu ni mogla danes do živega.
Fotografija: Zgodovinski dan za slovenski šport! FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Zgodovinski dan za slovenski šport! FOTO: Jože Suhadolnik

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo najverjetneje osvojil Dirko po Italiji. Zmagal je na predzadnji etapi na dirki, na kronometru. Do te etape vodilnega na dirki Gerainta Thomasa je ugnal za 40 sekund in ima tako sedaj v skupnem seštevku 14 sekund prednosti pred zadnjo etapo, ki bo, če ne bo prišlo do kakšnega neljubega dogodka, samo formalnost.

 »Primož Roglič se je dobesedno snel s ketne,« je razplet ob 40-sekundni prednosti Slovenca pred Geraintom Thomasom v cilju in prevzemu vodstva v skupni razvrstitvi zapisal komik in član Radio Ga Ga na Radiu Slovenija Jure Mastnak.

»Noro« je bila najpogostejše zapisana beseda na profilih slovenskih uporabnikov družbenih omrežjih. "Waaa, noro! Jokam. Rogla ti si car,« je zapisala dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec.

Verjetna zmaga

»Bravo,« je bil v svojem slogu kratek in jedrnat slovenski košarkarski as Luka Dončić. Odzval se je tudi Rogličev moštveni kolega Jan Tratnik, ki je je moral zaradi trka z avtomobilom odstopit še pred začetko

Na dirki je že vse kazalo na to, da bo Roglič zaradi težav s kolesom ostal brez skupne zmage, a tokrat je smolo udaril nazaj. Kljub smoli mu je uspelo nadomestiti 26-sekundni zaostanek, ki ga je imel za Thomasom pred začetkom kronometra.

Verjetna zmaga na Dirki po Italiji bo Rogličev največji uspeh doslej. Še posebej veliko težo ima, ker bo dosežena v neposredni bližini Slovenije in pred ogromnim številom slovenskih navijačev. Rogliča do zmagoslavja loči samo še jutrišnja etapa, ki bo precej lažja, kot je bila današnja, in ni za pričakovati, da ga bodo tekmeci na njej napadali.

Roglič je bil seveda nad razpletom današnje dirke zelo zadovoljen. »Zagotovo je bila to odločilna etapa, imel sem noge na pravi dan, da o podpori vseh niti ne govorim. Resnično sem užival v vsakem metru, ki sem ga prevozil,« je, kot poroča STA, Roglič povedal po dirki. Dejal je tudi, da je dal vse od sebe in to se mu je obrestovalo: »Lahko rečemo, da je bila to dirka mojega življenja. Zagotovo sem užival. Ko sem se zbudil, sem premišljeval, da je popolnoma vseeno, ali zmagam ali izgubim, to je le ena številka. Pomembno je, da dam vse od sebe, da pokažem borbo in zaupanje. Vse sem dal na cesto in bilo je dovolj.«

Kisovčan je bil med letošnjo dirko po Italiji zelo dobro razpoložen. Največ čustev pri njem pa smo lahko videli po današnji etapi.

Preberite še:

image_alt
Roglič verjame v zmago na Giru

image_alt
Vsi na Višarje po Rogličevo rožnato majico

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije