BIATLON

Stari znanec blizu vrnitvi

V petek volitve za novega predsednika zbora za biatlon. Dva kandidata, zanimiva naveza Barbiča in Globočnika.
Fotografija: Srečo Barbič je nazadnje pred štirimi leti vodil zbor za biatlon SZS. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Srečo Barbič je nazadnje pred štirimi leti vodil zbor za biatlon SZS. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Slovenski biatlonci so sredi priprav za novo zimo, danes se bodo vrnili iz Obertilliacha na Tirolskem, trening bodo nato nadaljevali na Pokljuki. Pomembno dejanje bo sledilo že v petek: kot strela z jasnega je namreč v internih krogih udarila novica, da bo v novem dejanju volitev za predsednika biatlonskega zbora pri Smučarski zvezi Slovenije kandidiral nekdanji prvi mož panoge Srečo Barbič.

Zadnji dvoboj Janeza Vodičarja in Blaža Repinca se je nespretno končal, še preden sta sploh kandidata lahko predstavila svoje smernice in tako prepustila odločitev članom zbora o tem, kdo bo nasledil Marka Dolenca. Jasno je, da boren izplen poolimpijske zime, z izjemo seveda obetavnih nastopov in kolajn na mladinskem SP, kliče po spremembah, tega se kajpak zaveda tudi glavni trener izbrane vrste Uroš Velepec.

Zagotovo bo ostal na svojem mestu tako v primeru Repinčevega prihoda kot tudi Barbičeve vrnitve, a sodeč po vsem, kar smo slišali od obeh kandidatov, bo očitno vidnejši zasuk v primeru uresničitve tistega, kar se za biatlon še pred kratkim ni zdelo prav realno: da bi po štirih letih vladarsko žezlo pripadlo Barbiču.
 

Drinovčevo slovo


Škofjeločan si bo kajpak svojo zadnjo zimo (2014/15) predsednikovanja ohranil v spominu po podvigu Jakova Faka na nepozabni sklepni predstavi svetovnega prvenstva na Finskem, takrat je vodilni slovenski biatlonec za naslov prvaka ugnal konkurenco v prestižnem skupinskem startu.

Toda v naslednjo sezono je startalo novo vodstvo, Barbič pa je bil odtlej aktiven le pri svojem Triglavu, kjer je denimo vodilna slovenska tekačica Anamarija Lampič, je pa klubski član tudi zelo obetaven biatlonec Alex Cisar, februarja dvakratni mladinski svetovni prvak. »Dobro delamo pri klubu, ne nazadnje imamo tudi krepko najvišji proračun, 140.000 evrov, v našem biatlonsko-tekaškem prostoru,« pravi kandidat za vrnitev med biatlonce.

V svojem programu poudarja nujnost sprememb: za vodjo panoge bo predlagal Tomasa Globočnika za predsednika strokovnega sveta Vodičarja, zavzel se bo za nujnost zdravnikove navzočnosti na sleherni postaji svetovnega pokala, omenil nam je tudi realno možnost vrnitve Tomaža Šušteršiča, priznanega strokovnjaka na področju stikov z javnostjo.

»Predvsem pa moramo omogočiti biatlonski bazi, ki že tako pri nas ni prav široka, ustrezne razmere. Nazadnje se je pri 23 letih od biatlona poslovil Mitja Drinovec, ne smemo kar tako izgubljati tekmovalcev,« pravi športni funkcionar Srečo Barbič, tudi z izkušnjami iz rokometa, v pričakovanju petkovih volitev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije