DIRKA PO FRANCIJI

Solze ob zmagi: po dolgem času spet Cavendish (FOTO)

Že 31. etapno zmago na Touru je dosegel legendarni Britanec.
Fotografija: FOTO: Guillaume Horcajuelo, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Guillaume Horcajuelo, Reuters

Mark Cavendish je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Franciji. Na ravninski trasi od Redona do Fougeresa (150,4 km) je bil hitrejši od Francoza Nacerja Bouhannija in Belgijca Jasperja Philipsena. Današnja etapa je minila brez padcev, skupno vodstvo pa je obdržal Nizozemec Mathieu van der Poel.



Po počasnem in umirjenem začetku v prvih 10 kilometrih sta nato pobegnila dva kolesarja, Belgijec Brent Van Moer (Lotto Soudal) in Francoz Pierre-Luc Perichon (Cofidis). V glavnini so potekali boji zgolj na vmesnih sprintih, ob koncu pa so šele nekaj sto metrov pred ciljem.
FOTO: Guillaume Horcajuelo, Reuters
FOTO: Guillaume Horcajuelo, Reuters

V sprintu je bil v najboljšem položaju Philipsen, a je nekoliko prehitro začel pritiskati pedala, po levi strani pa ga je nato prehitel Cavendish in dosegel 152. zmago v karieri in (31. etapno zmago na dirki po Franciji). S tem je tri etapne zmage oddaljen od absolutnega rekorda Belgijca Eddyja Merckxa (34).

Preberite še: 
image_alt
Roglič objavil šokantno fotografijo, zaradi katere vas bo streslo


Najboljši Slovenec v skupnem seštevku ostaja Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) na šestem mestu. Za van der Poelom zaostaja 39 sekund. Primož Roglič (Jumbo-Visma) je 20. (+ 1:35), Matej Mohorič (Bahrain Victorious) zaostaja 3:29, Luka Mezgec (BikeExchange) pa 7:41.



V sredo bo na vrsti prvi od dveh kronometrov na letošnjem Touru. Kolesarje čaka 27,2 km dolga vožnja na čas od Changeja do Laval Espace Mayenna. Gre za ravninsko traso.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije