Shiffrinova se vrača po smrti očeta: Zdi se pravo mesto za mojo vrnitev

Poldrugi mesec ni tekmovala, zato je v skupnem seštevku nabrala 153 točk zaostanka.
Fotografija: Mikaela Shiffrin. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je na družabnih omrežjih potrdila, da se po daljši odsotnosti zaradi smrti očeta Jeffa v švedskem Areju vrača na tekme svetovnega pokala. Američanka, ki bo v petek dopolnila 25 let, je nazadnje nastopala v Banskem v Bolgariji konec januarja.

»Are ima posebno mesto v mojem srcu od samega začetka kariere. Zdi se pravo mesto za mojo vrnitev v svetovni pokal,« je danes sporočila prek svojega profila na twitterju.

Shiffrinova bo poskušala na zadnjih treh tekmah v sezoni na Švedskem nadoknaditi točke v boju za skupni seštevek svetovnega pokala in slalomski seštevek, kjer zaostaja za tekmicami, a še ima možnosti za osvojitev obeh kristalnih globusov.

Za prvo zaostaja 153 točk

Shiffrinova po smrti očeta Jeffa, ki se je ponesrečil doma v Vailu, mesec in pol ni tekmovala in je v skupnem seštevku nabrala 153 točk zaostanka za Italijanko Federico Brignone, za Slovakinjo Petro Vlhovo pa v slalomski razvrstitvi zaostaja za 20 točk.

V Areju bodo na sporedu še zadnje tri tekme sezone, potem ko je bil spored finala v Cortini d'Ampezzo pretekli teden odpovedan. V četrtek bo na Švedskem, kjer je lani Ilka Štuhec slavila naslov smukaške svetovne prvakinje, na sporedu paralelni slalom, v petek in soboto pa bosta še klasični veleslalomska oziroma slalomska preizkušnja.

Od Slovenk bodo na vseh treh tekmah nastopile Meta Hrovat, Ana Bucik, Maruša Ferk in Klara Livk. Tina Robnik bo po manjših težavah z zdravjem zgolj na petkovem veleslalomu, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Moška sezona svetovnega pokala se bo končala v Kranjski Gori s sobotnim veleslalomom in z nedeljskim slalomom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije