Novi finale ali pa kar stopničke

Dan D za našo vodilno smučarsko tekačico Anamarijo Lampič. V Val di Fiemmeju bo prvi sprint sezone s klasičnim korakom.
Fotografija: Anamarija Lampič sproščeno pričakuje današnji sprint. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Anamarija Lampič sproščeno pričakuje današnji sprint. FOTO: Mavric Pivk

Karavana svetovne elite v smučarskem teku je na zadnjem prizorišču prestižne novoletne turneje, v dolini Fiemme pa naša vodilna reprezentantka Anamarija Lampič in zdaj sploh edina Slovenka na tem prizorišču (v moški konkurenci bo barve Slovenije zastopal Miha Šimenc) ni tako zablestela kot v prejšnjih dneh. A njen dan D bo današnja sobota. Po res lepih predstavah v švicarsko-italijanskem delu, ko je med stroko kot tudi običajnimi športnimi zanesenjaki odmevala zmaga v tretjem sprintu sezone, je bila v včerajšnjem skupinskem startu s klasičnim korakom 18.

Zmaga je spet odšla na Norveško, tokrat je bila najboljša Astrid Uhrenholdt Jacobsen. V preteklosti bi pri slovenski reprezentanci takšnemu dosežku zaploskali, zdaj si je 24-letnica postavila višjo letvico, bori se med najboljšo deseterico v skupni razvrstitvi tako novoletne turneje kot sezone za točke svetovnega pokala. Obenem pred današnjo sprintersko preizkušnjo v dolini Fiemme ostaja v boju za rdečo majico.

Bliže klasiki

Tekma se bo danes s kvalifikacijskim delom začela že ob 8.55, izločilni boji bodo ob 11.25, svetlolasa Gorenjka pa se prav posebno veseli prvega sprinta v sezoni z omenjeno klasično tehniko. Ta ji je bila namreč v zadnjih letih precej bližje, res pa je, da je že pred začetkom sezone govorila o napredovanju tudi v prosti tehniki oziroma z drsalnim korakom, s katerim je ne nazadnje pred dnevi zmagala v Švici. Z osebnim trenerjem Stefanom Saraccom sta tudi zavestno spregovorila o ročni zavori, češ da bo v pričakovanju današnjega dneva D tekmovala bolj zadržano in poskusila prihraniti nekaj moči. A pred dnevi je v Dobbiacu tekmovala zares, navdušila s 7. mestom v zasledovanju, včeraj pa ni bilo energije za nov vrhunski dosežek. V resnici se ji je podzavestno prikradlo tudi razmišljanje o današnji predstavi, v kateri bo merila na tretji zaporedni finale sprinta v sezoni. In če bodo njeni tekmovalni občutki spet vrhunski, takšne pa tudi smuči, nova uvrstitev na stopničke najboljših treh ne bo več daleč.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije