SODNIKI IN KZS

Klubi so jezni na sodnike

Po več kot enem letu spora so KZS in sodniki zakopali bojno sekiro. Klubi jezni na arbitre, javnosti bodo predstavili svojo plat zgodbe.
Fotografija: Najboljši sodniki, tudi Saša Pukl, se vračajo na tekme državnega prvenstva, kjer jih v prejšnji sezoni ni bilo. Foto: referee.pl
Odpri galerijo
Najboljši sodniki, tudi Saša Pukl, se vračajo na tekme državnega prvenstva, kjer jih v prejšnji sezoni ni bilo. Foto: referee.pl

LJUBLJANA – V dobrem letu so se dvakrat krepko zaostrile razmere na relaciji Košarkarska zveza Slovenije–sodniki. Lani je sodnike prek twitterja h koncu stavke pozival celo Goran Dragić. Letos to ni bilo treba, sodniki in KZS so našli skupni jezik. »Vsi prisotni člani IO KZS so ob zagotovilu predstavnika DKS, da bodo v tem primeru sodniki na voljo za sojenje, na današnji seji izvršnega odbora potrdili od sodnikov predlagano spremembo stroškovnika, ki se nanaša na višino kilometrine (od zdaj bo znašala 0,27 evra/km).

Do 31.12. 2018 so zamrznili Pravilnik o sodelovanju KZS in košarkarskih sodnikov ter tehničnih komisarjev. S tem so KZS in predstavniki klubov storili vse, kar je bilo v njihovi moči, da se vsa tekmovanja v okviru KZS takoj začnejo,« so sporočili s sedeža KZS. Sodniki so dobili tako rekoč vse, kar so zahtevali in želeli. Sašo Ristič je svojo vlogo pogajalca z zvezo, klubi in združenji opravil borbeno, sindikalno.

Skupna izjava klubov

»Zame in sodnike je bistveno, da se začnejo igrati tekme zaradi otrok,« se je na naš klic odzval Ristič in potrdil, da je morala KZS stopiti korak nazaj od lanske odločitve (brez predhodnega dogovora s klubi) o znižanju kilometrine z 0,32 na 0,18 evra na kilometer. Zdaj so se našli na 0,27 evra, za nameček se na tekme državnega prvenstva vračajo najboljši sodniki, ki so dobili dovoljenje tudi za sojenje na tujem.

Da bodo res sodili, bodo morali na KZS najboljše arbitre še delegirati. Nam pa je prišlo na uho, da s početjem sodnikov in iztrženim na pogajanjih niso zadovoljni klubi, ki jih početje in ultimativne zahteve sodnikov motijo. Zato so se včeraj povezali predstavniki Združenja prvoligašev, ženskega združenja ter predstavniki 2., 3. in 4. lige. Pripravili so skupno izjavo, v kateri ne bodo varčevali z očitki na račun sodnikov. Do zaključka redakcije izjave še ni bilo na voljo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije