NOGOMET

Hladnokrvni Bišćan odhaja, prihaja rocker Stojanović

Sprememba na klopi slovenskega nogometnega prvaka.
Fotografija: Se bo Slaviša Stojanović naposled usedel na klop Olimpije? Foto: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Se bo Slaviša Stojanović naposled usedel na klop Olimpije? Foto: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Igor Bišćan ne stanuje več v enem izmed ljubljanskih hotelov. Po včerajšnjem izčrpnem sestanku se je končalo sodelovanje 40-letnega hrvaškega trenerja in predsednika Olimpije Milana Mandarića. V obširnem intervjuju z Mandarićem v včerajšnji izdaji Slovenskih novic je prevladalo spoznanje, da nekdanji as Dinama, Liverpoola in Panathinaikosa, ki je šele na začetku trenerske kariere, in ameriški poslovnež s srbskim potnim listom ne moreta zbližati stališč glede vodenja moštva v prihodnje.

Mandarić od prvega stratega v klubu pričakuje, da bo v prvi vrsti sledil klubski viziji, Bišćan je dosleden pri svojih načelih, da se prav nihče ne bo vmešaval v njegovo delo. Če ne drugega, obema za vse življenje ostaja, da sta v enoletnem sodelovanju osvojila dvojno krono, Mandarić pa bo moral poskrbeti tudi za odpravnino, saj ima Bišćan veljavno pogodbo še za eno sezono. »Po današnjem sestanku med predsednikom in trenerjem NK Olimpija bo predsednik Milan Mandarić svojo končno odločitev o nadaljnjem sodelovanju z Igorjem Bišćanom sporočil jutri,« so včeraj skopo sporočili iz zmajevega gnezda.
Se bo Slaviša Stojanović naposled usedel na klop Olimpije? Foto: Uroš Hočevar
Se bo Slaviša Stojanović naposled usedel na klop Olimpije? Foto: Uroš Hočevar

Lahko špekuliramo, da si je Mandarić s 24-urnim odlogom pridobil nekaj manevrskega prostora, s čimer bi že danes lahko predstavil ime novega trenerja. Po drugi različici ga je morda Bišćan prepričal vsaj toliko, da bi bil morda celo pripravljen nadaljevati z njim, če se ne bi dogovoril z novim strategom. To bi bila vendarle skrajna možnost. Časa namreč ni na pretek, že čez dober mesec (10. ali 11. julija) Olimpija začne evropsko sezono v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov, v ekipi pa je pričakovati kar precej igralskih sprememb, če upoštevamo, da je na izhodnih vratih vsaj pet članov prve postave.

Prvi in verjetno v tem trenutku edini resni kandidat za novega trenerja Olimpije je nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, ki je osvajal naslove prvaka z Domžalami in beograjsko Crveno zvezdo. Oseminštiridesetletni Ljubljančan premore vse, kar si želi Mandarić: regionalno uveljavljenega slovenskega stratega, ki bo sledil klubski viziji z uveljavljanjem domačih mladcev.

Ni treba biti posebno pameten za ugotovitev, da Mandarić in Stojanović danes govorita isti jezik, res pa je, da morata v kratkem obdobju sestaviti moštvo za podobne dosežke kot v minuli sezoni na slovenski sceni, hkrati pa storiti velik korak naprej v evropskem tekmovanju. Stojanović je nazadnje lani deloval v latvijski Rigi, po uspehu z rdeče-belimi v Srbiji je kratek čas sedel tudi na klopeh belgijskega Liersa in kitajskega kluba Changchun Yatai.

Ker ga je Mandarić želel videti na klopi Olimpije že na začetku sezone 2016/17, a je takratni športni direktor Nenad Protega uveljavil svoj predlog z Luko Elsnerjem, se zdi Stojanović povsem logična izbira. Jasno, če se je pripravljen soočiti s tem nogometnim izzivom, potem ko je pred kratkim napolnil svojo rockersko dušo z izdajo albuma, na katerem njegove pesmi pojejo najvidnejši obrazi slovenske glasbene scene. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije