LIGA PRVAKOV

Zvezdniki so še mladoletni

Za Manchester City trenutek resnice v ligi prvakov. Porto proti Liverpoolu upa na malijski čudež.
Fotografija: Tottenham bo v Manchestru stavil na Sonov fanatizem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tottenham bo v Manchestru stavil na Sonov fanatizem. FOTO: Reuters

MANCHESTER – Drevi bosta znana še zadnja dva polfinalista lige prvakov v tej sezoni. Medtem ko je Liverpool v Porto prinesel dva zadetka prednosti, pa Manchester City na domačem travniku lovi gol zaostanka s prve četrtfinalne tekme v Londonu proti Tottenhamu.
Tottenham bo v Manchestru stavil na Sonov fanatizem. FOTO: Reuters
Tottenham bo v Manchestru stavil na Sonov fanatizem. FOTO: Reuters

Četa trenerja Pepa Guardiole je še v igri za štiri lovorike, ligaški pokal že ima v lasti, a osvojitev elitnega klubskega prvenstva stare celine je tista, ki že nekaj časa, zaradi arabskih finančnih vlaganj v klub, muči katalonskega stratega na klopi angleškega prvaka. Res je, da se je Manchester City le enkrat doslej prebil v polfinale lige prvakov, prav pomanjkanje evropskih izkušenj pa muči Guardiolo.

»V tem tekmovanju smo še mladoletni,« poudarja nebeško plavi vojskovodja. A izpad proti Tottenhamu, ki za plače igralcev porabi polovico tistega, kar se na bančni račun uleže Manchestrovim zvezdnikom, bi bil velik spodrsljaj v sicer odlični sezoni, ko so denimo v boju za angleški ligaški naslov ujeli in prehiteli Liverpool.

»Povratna tekma proti Tottenhamu ne bo lahka, to bo pravi izziv za nas,« opominja Guardiola, ki so ga po porazu v severnem Londonu obtožili, da je taktično in po izbiri moštva, odločil se je za bolj obrambno različico, preveč zapletel stvari.
 

Azijski vihar


A stvari so zapletene tudi za Londončane, Harry Kane zaradi poškodovanega gležnja za igro verjetno ne bo nared do konca sezone, v uvodnem dvoboju proti ManCityju pa si je roko zlomil drugi angleški reprezentant Dele Alli.

Toda povratni obračun bo spet priložnost za Korejca Heung-mina Sona, ki zna s prodornostjo in hitrostjo izkoristiti igralno površino v Kanovi odsotnosti, kot se je že večkrat izkazalo v tej sezoni. »Če bomo verjeli vase in igrali kot ekipa, smo zmožni odnesti pozitiven rezultat,« pravi azijski nogometaš.

Portugalski šampion, sicer evropski klubski prvak iz leta 2004, bo proti lanskemu finalistu lige prvakov upal predvsem, da bo zasuk prinesel malijski napadalec Moussa Marega. Lani je za Luzitance zbral 22 zadetkov, a angleški rdeči so, denimo, v uvodni tekmi osmine finala portovce na njihovi travi porazili kar s 5:0.

Marega je v tej sezoni pri 18 zadetkih, šest jih ima z osmih tekem lige prvakov, z njimi je na tretjem mestu lestvice strelcev le za Robertom Lewandowskim in Lionelom Messijem (po osem). »Ostaja še 90 minut igre, ne smemo se vnaprej vdati,« moštvo opogumlja trener Porta Sergio Conceiçao

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije