KOŠARKA

Vse je v rokah Jureta Zdovca

V Košarkarskem klubu Petrol Olimpija se karte mešajo na novo. Pomočniki odšli, poleti čistka med igralci, na prepihu tudi pisarna.
Fotografija: Lahko Jure Zdovc in Roman Lisac trobita v isti rog? FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Lahko Jure Zdovc in Roman Lisac trobita v isti rog? FOTO: Drago Perko

LJUBLJANA – Stipe Modrić in Gregor Hafner sta lani poleti kot legendi Olimpije, tako so ju naslavljali v klubu, prišla v Petrol Olimpijo, da po najboljših močeh pomagata v strokovnem štabu. Ali sta upravičila pričakovanja šefov, ne nazadnje sta delala za Zorana Martića, Sašo Nikitovića in Jureta Zdovca, ne moremo soditi. Je pa izpadlo, da sta ob srbskem trenerju Marku Anđelkoviću grešna kozla in botra zadnjega poraza v domači ligi na Polzeli. Vsaj tako gre razumeti, ko so vse tri v izdihljaju sezone odslovili v Stožicah. Kdo bo naslednji, se sprašujejo ljubitelji košarke. Bo koga zmotila visoka plača Mirze Begića in mu bo kdo kar predlagal prekinitev pogodbe? Glavno vprašanje je, ali bo Jure Zdovc ostal trener tudi v novi sezoni, ko je Olimpijina realnost drugorazredna liga ABA in domače prvenstvo. Zdovc je postavil pogoje, uprava pa jih je sprejela z jasno zavezo, da jih uresniči. Če jih morebiti ne bo, bo Zdovc v tistem hipu dobil priložnost in bo klub zapustil. Jure ni kruhoborec, ampak je finančno neodvisen, zato mu ni treba sklepati kompromisov.

Zupančič in Avanzo

Verjetno pa je tudi njega, to je sicer rahlo presenečenje, presenetilo slabo (psihološko) stanje članske ekipe, ki je na tekmi sezone proti Krki pokleknila, Simon Petrov pa je Zdovca dobil na obrambo. Tudi Zdovc si v najbolj morastih sanjah verjetno ni predstavljal, da bo stečajni upravitelj Olimpiije na poti v 2. ligo ABA. Tvegal je in izgubil. Zato je ustrezno vprašanje, ali bo vztrajal. Če bo in mu bo uspelo, bo junak. Če bo predčasno odšel, ker kateri od pogojev uprave ni bil izpolnjen, bo spet junak. Tu ima verjetno svoj račun tudi zdajšnji direktor Roman Lisac, ki se mu nikamor ne mudi. Nekateri celo menijo, da bi mu morali tudi v bodoče zaupati logistiko in skrb za finance, športna plat kluba pa bi bila povsem v domeni Zdovca. Ob tem bi se moral Lisac zavezati, da se ne bo vmešaval v kadrovanje. A da bi Zdovc in Lisac tako sodelovala, je težko verjetno. To jima lahko z jasnim dekretom ukaže le predsednik kluba Tomaž Berločnik. Če bi se potemtakem Zdovc predčasno poslovil, bi bila velika možnost, da Lisac obstane kot direktor. Dobri poznavalci pa menijo, da je vse pripravljeno na vrnitev Matevža Zupančiča, ki je v Olimpiji direktoroval pred Liscem. Ob tem se pozablja ali pa je kar samoumevno, da so zmaji pod direktorjem Romanom Liscem (ki se ni ravno proslavil s sestavo članske vrste, čeprav poudari, da tega ni počel sam) na zeleni poslovni veji, da ne dolgujejo, da so dobavitelji, igralci in zaposleni plačani. Nekateri bi tudi za ceno novega minusa lovili rezultat. Med imeni za direktorja Olimpije se omenja tudi Mateja Avanza, ki slabo leto sedi na direktorskem stolčku koprskega Sixta Primorske.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije