ZGODOVINSKI USPEH

VIDEO: Madrid gori: poglejte, kako Roglič piše zgodovino

Objavljeno 15. september 2019 21.55 | Posodobljeno 15. september 2019 22.45 | Piše: M. U.

Roglič: Hvala za podporo, se vidimo na naslednjih dirkah.

Veliki Primož Roglič. FOTO: Twitter
MADRID – Slovenski kolesarski as Primož Roglič je na zmagovalnem odru danes končane dirke po Španiji zagotovo bolj užival kot v začetku junija v Veroni, kjer se je končala dirka po Italiji.

Roglič in Pogačar po koncu Vuelte presrečna

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta z osvojenimi majicami in nagradami za svoje uspehe na dirki po Španiji stopila pred slovenske novinarje in pred njimi iskala besede. Oba sta presrečna, bržčas pa bo še moralo preteči vsaj nekaj ur, da bosta dojela, pod kako velik dosežek sta se podpisala.

Roglič je Vuelto končal z rdečo majico za skupno zmago, etapno zmago in zeleno majico za najboljšega po točkah. Pogačar je svojo debitantsko tritedensko dirko sklenil s tremi zmagami v zelo težkih etapah, na tretjem mestu skupno ter z belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Na zadnji etapi v Madridu so ju spremljali družinski člani in številni slovenski navijači, s katerima sta na hitro proslavila uspehe, še pred tem pa sta z zmagovalnega odra stopila pred slovenske novinarje.

Nasmejan, ovit v slovensko zastavo in oblečen v rdečo, zeleno in rumeno majico je mahal gledalcem, a pravih besed ni našel, ko je imel prvo priložnost.

Roglič je prišel na zmagovalni oder oblečen v rumeno majico njegove ekipe Jumbo-Visma, vrnil pa se je odet še v rdečo majico najboljšega v skupnem seštevku ter zeleno za najboljšega po točkah ter slovensko zastavo.

Če je na zmagovalnem odru v Veroni, kjer je bil tretji, deloval izmučeno, je bil tokrat v veliko boljšem stanju. Že ko je pripeljal v cilj, je bil široko nasmejan in dobre volje, kar je dokaz, da se mu od srca odvalil velik kamen.


Na odru sredi Madrida je dobil prvo priložnost, da nagovori zbrano množico, a pravih besed ni našel. »Hvala vam za podporo, hvala družini in vsem, ki so bili vpleteni v tako velik uspeh. Se vidimo na naslednjih dirkah,« je dejal 29-letni Zasavec.
Primož Roglič – redkobesedni kolesarski zvezdnik, ki največ pove z vrtenjem pedalov
Primož Roglič se je v tej sezoni dokončno uveljavil kot eden najboljših kolesarjev za etapne dirke na svetu. Iz meseca v mesec je 29-letnik, ki raje kot z besedami govori z vrtenjem pedalov, pisal nove kolesarske zgodbe, zgodovinsko sezono je kronal danes z zmago na dirki po Španiji.
S svojo prvo zmago na eni od največjih dirk je Slovenijo dodal na seznam držav, ki se lahko pohvalijo z zmago na tritedenskih dirkah.

V lastnem slogu je bil zvezdnik Jumbo-Visme na zmagovalnem odru, ko je dobil priložnost spregovoriti o največjem uspehu v svoji kolesarski karieri, kratek. »Hvala vam za podporo, hvala družini in vsem, ki so bili vpleteni v tako velik uspeh. Se vidimo na naslednjih dirkah,« je dejal.

S končnim prvim mestom na dirki po Italiji, Franciji ali Španiji se lahko po zaslugi Rogliča, ki se s kolesarstvom poklicno ukvarja le šest let, zdaj pohvali 20 držav. Roglič je Slovenijo postavil ob bok Kazahstana, Danske, Avstralije, Ekvadorja, Kanade in Švedske, ki imajo po eno zmago na tako imenovanih grand tourih, na Vuelti pa imajo po eno zmago poleg Slovenije še Kazahstan, Irska, Rusija in ZDA.


Ko je stopil z odra, je pred mikrofoni organizatorjev že našel več besed.
image
Ilka Štuhec se je razveselila Rogličevega uspeha. FOTO: Twitter


»Zelo lep občutek je, ko zmagaš na tej dirki. Še lepše je, ko si na zmagovalnem odru z rojakom. To je za naše kolesarstvo velika stvar. Danes sem si želel le končati. Pišemo zgodovino. Ali je to začetek uspehov, bom vedel, ko enkrat končam kariero. Toda zmagati že na eni tritedenski dirki je res lep dosežek.«

 
Deli s prijatelji