SKOKI

Štiri mesece po operaciji že zmagal

Pred smučarskimi skakalci danes kvalifikacije v Predazzu. Med šestimi Slovenci na startu tudi rekonvalescent Tilen Bartol.
Fotografija: Tilen Bartol je vesel hitre vrnitve med svetovno elito. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Tilen Bartol je vesel hitre vrnitve med svetovno elito. FOTO: Matej Družnik

LJUBLJANA – Najboljši smučarski skakalci si še niso dobro odpočili od naporne novoletne turneje, že so morali znova vzeti pot pod noge. V Predazzu bodo namreč že danes (18.00) na sporedu kvalifikacije za jutrišnjo tekmo (16.00), v nedeljo (17.00) bodo na tamkajšnji veliki napravi (HS-134), na kateri si s 136 metri iz leta 2003 rekord lasti poljski šampion Adam Malysz, še drugič razdelili točke za svetovni pokal.
Tilen Bartol je vesel hitre vrnitve med svetovno elito. FOTO: Matej Družnik
Tilen Bartol je vesel hitre vrnitve med svetovno elito. FOTO: Matej Družnik

Glavni trener slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj, ki je po neuspešnih nastopih svojih izbrancev na prvem vrhuncu zime že postal tarča kritik, si želi, da bi v dolini Fiemme popravili slab moštveni vtis iz Nemčije in Avstrije. Ob državnem prvaku Timiju Zajcu je v Italijo odpeljal še Jerneja Damjana, Anžeta Laniška, Petra Prevca, Anžeta Semeniča in Tilna Bartola, ki se je minulo nedeljo izkazal z zmago na tekmi v Klingenthalu. Njegov dosežek je še pomembnejši, če vemo, da je bil pred štirimi meseci na operaciji kolena.

»Že pred artroskopijo sem skakal dobro, zato sem verjel, da bom lahko, če bom hitro našel občutke iz poletja, kmalu spet zraven. Ker med rehabilitacijo nisem imel nobenih težav niti bolečin, sem za vrnitev v ekipo potreboval le dobre tri tedne, v katerih sem opravil nekaj čez sto skokov,« je Bartol vesel, da se je spet tako hitro sestavil, čeprav je potihem računal, da se bo med elito vrnil že na novoletni turneji. Vsaj za avstrijski del, kot je pripomnil, a se mu ni uresničilo.
 

Iz Italije želi odnesti kakšno točko


Zmaga v areni Vogtland ga niti ni tako zelo presenetila. »Glede na treninge sem vedel, da lahko sežem visoko. Izkoristil sem dobre razmere in prikazal dva dobra skoka, bolj kot nad zmago pa sem bil presenečen nad tem, da mi je uspelo dobre poskuse s treningov ponoviti tudi na tekmi,« je priznal 21-letni reprezentant iz Loškega Potoka, ki je drugo preizkušnjo v Klingenthalu (z zgolj eno serijo) končal na 51. mestu.

»Takoj po odskoku sem imel težave, tako da sem se moral v zraku reševati,« je razkril in dodal, da je bila nedelja zelo naporna. »Prireditelji so hoteli na vsak način izpeljati obe preizkušnji, četudi razmere zaradi vetra in dežja niso bile najvarnejše,« je odvrnil in na vprašanje, katera uvrstitev je potemtakem realnejša – zmaga ali 51. mesto –, kot iz topa izstreli: »Zagotovo ne 51. mesto!« Iz Predazza si želi odnesti kakšno točko.


»Če se bom prebil med trideseterico, bo v nadaljevanju marsikaj lažje. A najprej bi rad predvsem videl, kje sem, šele potem si bom postavil rezultatske cilje,« je poudaril član ihanskega Sama, ki je bil v dolini Fiemme že večkrat na pripravah, tako s klubom kot z mladinsko reprezentanco. »Skakalnica je kar v redu, običajno sem tam dobro skakal. A je v skokih tako, da takrat, ko si v formi, povsod dobro skačeš,« je še dejal Bartol. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije