NOGOMET

Oražem brez zadržkov: Rumeni v boj za prvaka!

Matej Oražem, športni direktor nogometašev Domžal, krepi ambicije. To poletje štiri odmevne okrepitve, tudi Grega Sorčan in Branko Ilić.
Fotografija: Športni direktor Domžal Matej Oražem napoveduje nadaljnji vzpon članskega moštva. FOTO: nkdomzale.si
Odpri galerijo
Športni direktor Domžal Matej Oražem napoveduje nadaljnji vzpon članskega moštva. FOTO: nkdomzale.si

LJUBLJANA – Domžale so v zadnjih letih stalnica v vrhu nogometne prvoligaške scene, redno se uvrščajo v evropska tekmovanja. Ob tem so rumeni-modri sinonim za kakovostno vzgojo mladih igralcev, precej jih je že pred polnoletnostjo našlo pot do uglednih delodajalcev v tujini, Domžalčanom pa je pripadla zajetna odškodnina. Zadnji primer je 16-letni napadalec Benjamin Šeško, ki je po odhodu v avstrijski Salzburg klubu zagotovil nadomestilo v višini 2,5 milijona evrov.
Ni skrivnost, da bi radi ob Kamniški Bistrici storili odločnejši korak proti svojemu tretjemu naslovu državnega prvaka. »Ključna so finančna sredstva. S kakovostnim poslovanjem smo jih v zadnjih letih dvignili na višjo raven, skorajda potrojili proračun izpred osmih let. To moramo nadaljevati, če želimo biti konkurenčni, z boljšimi rezultati si logično izboljšamo finančno poslovanje. Veliko večino proračuna napolnimo z nastopi v Evropi in prodajo igralcev. Tu kar uspešno rastemo iz sezone v sezono. Zdaj imamo dovolj podlage, da posežemo po čem večjem,« razkriva športni direktor Domžal Matej Oražem.

V zadnjih sezonah je četa trenerja Simona Rožmana blestela julija in avgusta na evropski sceni, sledila je prodaja nekaterih ključnih igralcev, novo uigravanje moštva ob skromnejših izidih in spomladanski vzpon. »Želimo si, da bi vso sezono gledali enake Domžale, torej tekmovalne in evropske, ko gredo vsako tekmo na zmago. Saj v večini primerov nam to uspeva. Prišel pa bo čas, ko bomo morali dvigniti tekmovalne cilje. Peto leto zapored smo v evropskem tekmovanju, morda je napočilo obdobje, da v dveh ali treh letih pogledamo proti samemu vrhu lestvice in tega tudi odkrito napademo,« napoveduje Oražem.

Boj za prvaka do zadnjega kroga

Njegove dosedanje poteze to poletje so več kot dovolj zgovorne glede ambicij rumene družine. Pripeljal je vratarja mlade in članske reprezentance Grego Sorčana, izkušenega štoperja, nekdanjega reprezentanta Branka Ilića, obetavnega estonskega vezista Mattiasa Käita in desnega bočnega branilca Josipa Ćorluko iz BiH. Domžale bodo ob predvidoma slabši Olimpiji šle v odprt boj za vrh z Mariborom. Oviri bosta tudi novinca, Bravo iz Ljubljane (še drugi rumeno-modri iz Ljubljanske kotline) in Tabor iz Sežane. »Zanimivo bo. Vesel sem, da se je konkurenca osvežila, da ne bomo spet igrali proti enim in istim. Bravo odlično dela z mlajšimi selekcijami, to se jim zdaj obrestuje. V Sežani so več let pripravljali projekt, in zdaj jim je uspelo. Veselim se novih gostovanj in dvobojev z njimi pri nas. Verjamem, da bodo oboji prispevali svoj delež k zanimivosti tekmovanja. Želim si, da bi za spremembo imeli bolj negotov boj za obstanek, da se ne bi prehitro ustvarila varna sredina lestvice. Potem tekme v zadnjih krogih izgubijo tekmovalni naboj,« razmišlja Oražem, o stanju Prve lige Telekom Slovenije pa pravi: »Tekmovanje se v zadnjih letih dobro razvija. Ne strinjam se s tistimi, ki menijo, da liga nazaduje. Tudi na organizacijski ravni napredujemo. Morda je malce upadla medijska podpora, razlogi za to so jasni. Pomembna je konkurenčnost klubov, da dolgo spremljamo bitko za prvaka in obstanek. To priteguje pozornost javnosti, upam, da bomo v novi sezoni v igri za sam vrh vse do zadnjega kroga državnega prvenstva.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije