NOGOMET

Nezadovoljni Ronaldo: Kaj lahko storim še več?

Portugalski nogometaši prvi zmagovalci lige narodov. Za nagrado ob pokalu prejeli tudi 10,5 milijona evrov.
Fotografija: Portugalci so s Cristianom Ronaldom na čelu takole proslavljali končno zmago v ligi narodov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Portugalci so s Cristianom Ronaldom na čelu takole proslavljali končno zmago v ligi narodov. FOTO: Reuters

PORTO – Portugalski nogometaši so si tri leta po osvojitvi naslova evropskih prvakov priigrali novo lovoriko, potem ko so se v zgodovino vpisali kot prvi zmagovalci novoustanovljene lige narodov. V velikem finalu so pred svojimi navijači v Portu z 1:0 (0:0) premagali Nizozemce, zmagoviti gol je v 60. minuti z natančno merjenim strelom z roba kazenskega prostora zabil Goncalo Guedes.
Portugalci so s Cristianom Ronaldom na čelu takole proslavljali končno zmago v ligi narodov. FOTO: Reuters
Portugalci so s Cristianom Ronaldom na čelu takole proslavljali končno zmago v ligi narodov. FOTO: Reuters

Ob šampionskem pokalu, visokem 71 centimetrov in težkem 7,5 kilograma, so si prislužili tudi 10,5 milijona evrov nagrade. V tekmi za tretje mesto so Angleži šele po streljanju enajstmetrovk premagali Švicarje s 6:5 (0:0, 0:0).
 

Še vedno meni, da je zelo koristen


»Za nas je bilo izjemno pomembno, da smo osvojili ligo narodov, zato smo presrečni, da nam je uspelo. Ni bilo preprosto, igrati smo morali proti velikim reprezentancam,« ni skrival navdušenja portugalski branilec Ruben Dias, ki so ga razglasili za najboljšega igralca finalne tekme. Mnogi so pričakovali, da bodo za najboljšega nogometaša turnirja izbrali Cristiana Ronalda, ki je s tremi goli v polfinalu pravzaprav sam potopil Švico (3:1), zato so bili toliko bolj presenečeni, ko so priznanje podelili njegovemu soigralcu Bernardu Silvi.

»Z natančnimi podajami je Bernardo (bil je asistent pri dveh Ronaldovih zadetkih in tudi pri finalnem Guedesovem) pokazal svojo veliko kakovost, tako v zaključnem dvoboju kot tudi polfinalu je bil sijajen. Z žogo in tudi brez nje je imel velik vpliv na končni uspeh Portugalske,« je Packie Bonner, predstavnik Evropske nogometne zveze (UEFA), obrazložil, zakaj so za najboljšega nogometaša turnirja izbrali prav Silvo. Ronaldo z izborom ni bil najbolj zadovoljen.

»V 16 letih še ni bilo sezone, ki bi jo odigral slabo. Kaj lahko storim še več? Ali bi si zaslužil priznanje? Ne vem, presodite sami,« je odvrnil 34-letni as z Madeire in glede svoje prihodnosti dejal: »Še vedno menim, da sem zelo koristen. Še zmeraj sem motiviran in rad igram za reprezentanco. Seveda bo enkrat prišel tudi dan, ko ne bom v njeni postavi, vendar pa nas do takrat loči še kar nekaj let.« 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije