SPREJEM

Na SZS snubijo bivšega trenerja Tine Maze

Mariborčani pripravili sprejem za Ilko Štuhec. Kadrovske spremembe tudi v reprezentancah.
Fotografija: Mariborčani so Ilki Štuhec včeraj zaploskali na posebnem sprejemu v mestu. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Mariborčani so Ilki Štuhec včeraj zaploskali na posebnem sprejemu v mestu. FOTO: Matej Družnik

LJUBLJANA – Medtem ko se prah okrog razkritja Ilka Štuhec, da v prihodnje ne bo več sodelovala s trenerjem Grego Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum, s katerima si je prismučala devet zmag v svetovnem pokalu, dva mala globusa in dva naslova svetovne prvakinje, še ni polegel, so ji Mariborčani v središču mesta včeraj pripravili praznovanje za zlato kolajno, ki jo je osvojila februarja na svetovnem prvenstvu v Åreju.
Mariborčani so Ilki Štuhec včeraj zaploskali na posebnem sprejemu v mestu. FOTO: Matej Družnik
Mariborčani so Ilki Štuhec včeraj zaploskali na posebnem sprejemu v mestu. FOTO: Matej Družnik

Zdaj ima Štuhčeva, ki okreva po poškodbi kolena, več časa, kot ga je imela med tekmovalno zimo. V teh dneh sestavlja novo ekipo, a imen še ne razkriva, saj se še pogovarja s potencialnimi okrepitvami.

Veliko v teh dneh sestankujejo tudi na Smučarski zvezi Slovenije, kjer končnih odločitev prav tako še ni. Nespremenjena bo ostala moška ekipa za tehnične discipline, v kateri ima glavni trener Klemen Bergant s pomočnikoma Rokom Šalejem in Matjažem Požarjem rezultatsko največ za pokazati. Žan Kranjec in Štefan Hadalin sta ob Štuhčevi edina, ki sta v ravnokar končani zimi izstopala po doseženem. Polno zaupanje pri vodji panoge Mihi Verdniku ima tudi glavni trener ekipe za hitre discipline Peter Pen.

Utegnile pa bi se zgoditi spremembe v spremljevalnem osebju. Zdi se, da bo trenerski štab okrepil Koštomaj, ki je pustil neizbrisen pečat pri delu s Štuhčevo, s Penom in njegovo ekipo je večkrat sodeloval na pripravah, z njimi se je povezal tudi v sezoni 2017/18, ki jo je njegova tekmovalka izpustila zaradi strgane sprednje križne vezi.
 

Doma pred 13 leti


Največja sprememba naj bi bila vrnitev Janeza Slivnika v slovensko smučanje, zapustil ga je pred 13 leti. V svojem takratnem življenjepisu je imel pet zmag Tine Maze, pod njegovim vodstvom se je iz drugorazredne veleslalomistke prebila v svetovni vrh.

Osem let je nato delal pri Fincih, spomladi 2014 pa se nazadnje pogovarjal o vrnitvi v domovino kot strateg prenove reprezentance. Sestavil je celoviti in dolgoročni program, vendar zveza ni mogla zagotoviti denarja zanj, zato se je odločil za izziv pri severnih sosedih. V sezoni 2014/15 je postal trener v avstrijski moški veleslalomski ekipi, v kateri je bil vse do danes.

»V 16 letih sem si nabral veliko znanja, izkušenj, kontaktov in upam, da bom lahko to enkrat prinesel tudi v Slovenijo,« je v pogovoru za Delo pred dvema sezonama odgovoril na vprašanje, v čem bi lahko našel enega od naslednjih kariernih izzivov, kot prvega pa je omenil avstrijsko smukaško ekipo. V slovenski vrsti ga tokrat snubijo na čelo ženske reprezentance namesto Denisa Šteharnika in z nestrpnostjo pričakujejo njegov odgovor, ki naj bi bil znan še v tem tednu.

Medtem ko vodstvo alpincev rešuje kadrovska vprašanja, pa smučarji nemoteno trenirajo naprej. Pred zasluženim oddihom po naporni tekmovalni sezoni jih čakajo še zadnje priprave, 10-dnevno spomladansko smučanje v Banskem. Danes se na pot podajajo Kranjec, Hadalin, Klemen Kosi, Boštjan Kline, Miha Hrobat, Nejc Naraločnik in Borut Božič. Konec tedna se jim bo pridružila še Tina Robnik

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije