Na prvem treningu zgolj trije aduti

Stožice odprle vrata košarkarjem Cedevite Olimpije. Vadili le Murić, Blažič, Marinković in mlajši igralci.
Fotografija: Jaka Blažič (v ozadju Edo Murić) na prvem treningu v Stožicah po dveh mesecih FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Jaka Blažič (v ozadju Edo Murić) na prvem treningu v Stožicah po dveh mesecih FOTO: Cedevita Olimpija

Po 61 dneh, odkar so v tekmi lige Nova KBM za prvaka zmagali v Domžalah, so se košarkarji Cedevite Olimpije vrnili na delo. Na prvem treningu po omilitvi vladnih ukrepov so se zbrali le trije aduti članskega moštva in mlajši igralci, pa tudi glavni trener Jurica Golemac bo moral po petkovi vrnitvi iz Zagreba preživeti teden dni v izolaciji. A v dvorani Stožice ni bilo kislega obraza. Ravno nasprotno.

»Končno smo dočakali. Večina fantov manjka, ampak žoga in koš sta tukaj, zato se veselim naslednjih treningov. Košarka nam je manjkala. Kontakta na treningu še ne sme biti, toda ogromno nam pomeni že dejstvo, da lahko vadimo. Danes se je videlo, da imamo rutino, zato kljub dolgemu premoru nismo imeli težav, zdaj smo celo še bolj motivirani, da bi nadaljevali delo, ki ga imamo radi in s katerim se preživljamo. Res je, da tekme brez gledalcev ne bodo tisto pravo, a športniki bomo odslej še bolj cenili ponujene priložnosti in se vsake tekme ali treninga lotili, kot da je zadnji,« je vzdušje v moštvu povzel slovenski reprezentant Edo Murić, ki je včeraj vadil v družbi Jake Blažiča, Ivana Marinkovića, mladega Roka Radovića in nekaterih košarkarjev mlajših starostnih kategorij.

Cedevita Olimpija je že pred mesecem sporazumno prekinila pogodbe z Andrijo Stipanovićem, Maikom Zirbesom, Filipom Krušlinom, Dominicom Artisom in Domnom Bratožem, dogovore s preostalimi košarkarji članske zasedbe pa zamrznila. Do nadaljnjega torej ne prejemajo plač, vadba zato ne more biti obvezna.

Pod pogodbo so sicer uradno še Codi Miller-McIntyre in Mikael Hopkins, ki sta še vedno v ZDA, Martin Krampelj, Petar Vujačić, Mirko Mulalić, Sašo Zagorac ter dva Marka Simonovića. Starejšega, sicer člana srbske reprezentance, so Ljubljančani konec februarja posodili španski Unicaji, mlajšega, člana črnogorske izbrane vrste, pa pred začetkom sezone Megi Bemaxu, pri kateri po odlični sezoni v ligi ABA pričakuje letošnji nabor NBA.
 

Vse odvisno od lige ABA


»Vsem igralcem bomo v prehodnem obdobju ponujali možnost individualne vadbe dve uri na dan, prve treninge pa vodi Dragiša Drobnjak. Do 25. t. m. naj bi bilo jasno, ali se bo liga ABA nadaljevala, glede na odločitev pa bomo znova prilagodili program. Codi in Mikael sta v ZDA, z njima je vsak dan v stiku naš trener za telesno pripravo Filip Ujaković in izvajata njegov program. Če bo treba, se bosta nemudoma vrnila v Ljubljano, težava pa je v 14-dnevni karanteni, ki je potrebna za prišleke z ogroženih območij, zato bi zdaj s prihodom zgolj izgubila. Ko bomo videli, kakšen bo razplet v ligi ABA, se bomo odločiti tudi glede njiju,« je pojasnil Sani Bečirovič, športni direktor Cedevite Olimpije.

Za stožiške košarkarje se je sezona v ligi Nova KBM končala že po dveh tekmah, v regionalni ligi ABA pa bi morala moštva odigrati še zadnji krog in končnico, v kateri bi imeli Partizan (17 zmag in 4 porazi), Budućnost (15:6) in Crvena zvezda (14:7) že zajamčeno mesto. Na lestvici jim sledita Cedevita Olimpija in Mornar z enakim izkupičkom 13:8, a v prednosti so Črnogorci, saj so dobili obe medsebojni tekmi z Ljubljančani, ki bi se morali v zadnjem kolu pomeriti s Krko v Novem mestu. Mornar bi moral gostovati pri Megi Bemaxu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije