EVROPSKA LIGA

Mojstri evropske lige doma iz Andaluzije

Nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović brez slavja s svojim Interjem. Italijane za konec pokopal njihov prvi strelec Romelu Lukaku.
Fotografija: Samir Handanović je igrišče zapuščal v nehvaležni vlogi poraženca. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Odpri galerijo
Samir Handanović je igrišče zapuščal v nehvaležni vlogi poraženca. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters

Že petkovo večerno ogrevanje za sinočnji klubski spektakel dolge in prav posebne sezone je bilo nadvse spodobno: Inter iz Milana in Sevilla sta namreč v boju za naslov zmagovalca evropske lige ponudila zanimivo in dinamično predstavo, ob petih golih (Španci so zmagali s 3:2) se je marsikomu pred televizijskimi zasloni utrnila misel, češ kako bi bilo za popolno zgodbo lepo, ko bi bili na tribunah še gledalci. Iz slovenskega zornega kota pa je bil boleč poraz Interja, pri katerem je kapetan naš nekdanji reprezentančni vratar Samir Handanović.
Nogometaši Seville so se že šestič vrnili domov s pokalom za končno zmago v evropski ligi. FOTO: Jesus Spinalo/Reuters
Nogometaši Seville so se že šestič vrnili domov s pokalom za končno zmago v evropski ligi. FOTO: Jesus Spinalo/Reuters

Toda mojstri evropske lige so doma iz Andaluzije. Šestič so dvignili veliki pokal za končno zmago v tem tekmovanju, in četudi se je v štirih letih od njihovega zadnjega zmagoslavja – tako pri klubu kot splošno na evropski nogometni sceni – marsikaj spremenilo, so očitno ohranili tega duha zmagovalcev in v napeti predstavi ugnali enega od italijanskih velikanov, nekoč tudi evropskega klubskega prvaka.

Sploh pa je bil to poseben večer za stratega španskega moštva Julena Lopeteguija. Bask je preživel že marsikaj, v državi vodil dve najprestižnejši nogometni zgodbi (špansko nogometno reprezentanco in Real Madrid), zdaj je pri Sevilli. In končno je dočakal tudi nekaj veselja, potem ko je prav na omenjenih dveh vročih klopeh pogorel. Pri izbrani vrsti so mu tik pred začetkom mundiala 2018 pokazali vrata, ker je prav takrat udarila novica, da je že podpisal pogodbo z Realom, pri slednjem pa so ga po pičlih desetih krogih domačega prvenstva odpustili ...
 

Junaka tekme v Nemčiji niso vzljubili


Do konca sezone je bil tako prost, lani pa se je lotil dela s Sevillo, ki resda nima zvezdnikov najvišje ravni, toda sezono bo po četrtem mestu v španski ligi in zdaj osvojeni mednarodni lovoriki ohranila v lepem spominu. Junak finala je bil dvakratni strelec Luuk de Jong, v Švici rojen Nizozemec, ki je za oranžno nacionalno vrsto doslej zbral 24 nastopov, preizkusil se je že v nemški bundesligi (nad njegovim učinkom v Mönchengladbachu niso bili navdušeni ...) kot tudi pri Newcastlu v angleškem prvenstvu.


Inter? Pri klubu izjemne tradicije, med drugim zmagovalcu lige prvakov pred desetimi leti, slovenskemu čuvaju mreže pripada posebna vloga, njegove besede zato predvsem med privrženci črno-modrih vedno močno odmevajo. Tako je bilo tudi tokrat, ko je spregovoril v kamero športnega programa televizijske hiše Sky. »Kakšno razočaranje, vendar pa je zdaj čas tudi za naš novi vzpon. Ta tekma je vsekakor za to dobro izhodišče. Imamo dobre temelje, gremo naprej,« je poudaril 36-letni Ljubljančan, ki je pri Interju prestal že marsikaj, nazadnje z moštvom za Juventusom osvojil drugo mesto v italijanskem prvenstvu, močno pa pogreša lovoriko – ta bi bila zanj prva klubska na evropski sceni.

»Seveda bi se lahko razpletlo drugače. Tudi s tisto nesrečno Lukakujevo žogo, ki je na koncu pristala v naši mreži ... Res, oboji smo igrali odprto in brezkompromisno, škoda, da ob koncu nismo kronali tekmečeve izčrpanosti, toda Sevilla je bila čvrsta, čestitam ji,« je dejal Handanović. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije