NOGOMET

Milanič za preživetje, Šimundža z novo zanko

Drevi v Ljudskem vrtu pokalni polfinale med Mariborom in Muro. Jutri drugi dvoboj med Aluminijem in branilko naslova Olimpijo.
Fotografija: Ante Šimundža v tej sezoni z moštvom Mure opazno kroji razpoloženje v svojem nekdanjem domovanju Ljudskem vrtu. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Ante Šimundža v tej sezoni z moštvom Mure opazno kroji razpoloženje v svojem nekdanjem domovanju Ljudskem vrtu. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – V sobotnem neodločenem izidu (1:1) na prvenstveni tekmi s Celjem v Ljudskem vrtu je športni direktor Maribora Zlatko Zahović zaznal veliko nevarnost, da bi vijolični lahko celo zapravili osem točk prednosti pred Olimpijo v boju za naslov prvaka, verjetno pa se je vsaj malce ustrašil tudi razpleta polfinalnega pokalnega obračuna z Muro, ki se bo začel danes ob 20. uri pod Kalvarijo.
Ante Šimundža v tej sezoni z moštvom Mure opazno kroji razpoloženje v svojem nekdanjem domovanju Ljudskem vrtu. FOTO: Tadej Regent
Ante Šimundža v tej sezoni z moštvom Mure opazno kroji razpoloženje v svojem nekdanjem domovanju Ljudskem vrtu. FOTO: Tadej Regent

Povratni dvoboj bo prihodnji teden v Fazaneriji v Murski Soboti. Drugi par, Aluminij - Olimpija, bo igral jutri.
 

Tako to dela Zahović


Zahović je prek osebnega medijskega kanala v nogometno javnost spravil »pomožno prvoaprilsko« o tresenju stolčka trenerja Darka Milaniča in za večjo prepričljivost ponudil tudi ime trenerja hrvaškega prvoligaša Osijeka Zorana Zekića. Jasno, mora se obrniti na stratege iz soseščine, saj je Ante Šimundža, ki bo danes v »svojem« Ljudskem vrtu spet vodil Muro, zanj nedosegljiv.

Pa ne le to. Šimundža, ki je z Mariborom igral tudi v ligi prvakov, je v tej sezoni prava nočna mora za dvojec Milanič-Zahović. V prvi ligi je Mura v LV dvakrat remizirala (0:0, 1:1), na svoji Fazaneriji pa je ponižala vijolične s 4:1. Drevi se obeta nov zanimiv spopad, pred katerim v mestu ob Dravi zvonijo vsi alarmi. Če bi Milaničeva četa klecnila v pokalnem polfinalu, se bo moral Primorec posloviti od vijolične klopi, Zahović pa bo prišel do, recimo temu, zadoščenja, potem ko se je njun odnos vidno ohladil po lanskem marčevskem verbalnem napadu Zahovića na novinarskega kolega.

V klubu se pravzaprav ni spremenilo nič; Zahović ostaja »bog in batina«, tako pa bo ostalo tudi, če bodo vijolični za začetek v tej sezoni osvojili obe domači lovoriki in v Evropi zaslužili spodoben denar za viden rezultat. Letvica (predvsem finančna) je postavljena visoko, v tem pogledu tudi za Zahovića, ki mora nujno še povečati evropski potencial moštva.

Ta zdaj ne kotira najbolje, zato je že angažiral prostega 23-letnega korpulentnega napadalnega vezista Andreja Kotnika, odpisanega pri Gorici. ZZ verjame, da bo v red spravil še enega muhastega fanta ter ga postavil v tirnice spodobne kariere za slovenske razmere in še enega dokaj lahkega zaslužka za klub.
 

Skromna, a nevarna Mura


Še prej pa se bo moral soočiti s testom svoje ekipe proti neugodni Muri s Šimundžo in armado črno-belih navijačev, ki bodo drevi spet zelo glasni na severni tribuni LV. Eno je jasno: Mura nima česa izgubiti, Maribor pa preprosto mora osvojiti lovoriko oziroma kar obe po lanski suši v vitrinah.

Mura je v nedeljskem prvenstvenem ogrevanju doma pometla z Aluminijem (3:0), obstanek v prvoligaški druščini je ob normalnem nadaljevanju zagotovljen. Še več, od tretjega mesta jo ločita le še dve točki. Prav zato lahko samozavestni muraši uprizorijo pokalni juriš v najbolj nogometnem mestu v Sloveniji.

Vendar Šimundža ostaja zadržan, skromen, že skoraj ponižen, a hkrati goji zdrave športne ambicije in lov na pozitiven rezultat. V tej sezoni je že dokazal, da je v pripravi moštva in taktično močnejši od Milaniča, če igralci zmorejo upoštevati njegova navodila. Tudi zaradi tega Zahović postaja zelen in drevi bodo vijolični spet trepetali pred zankami svojega nekdanjega stratega. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije