PREKINIL POGODBO

Konec je: Peterka odhaja

Slovenski skakalni šampion je prekinil sodelovanje s Smučarsko zvezo Slovenije. 
Fotografija: Primož Peterka odhaja v tujino. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Primož Peterka odhaja v tujino. FOTO: Roman Šipić, Delo

»Primož Peterka nas je zaprosil za prekinitev sodelovanja, ker bo trenersko kariero nadaljeval v tujini. Sprejel je namreč ponudbo iz Turčije. Našemu velikemu šampionu, nekdaj dobitniku velikega kristalnega globusa, želimo srečno pot še naprej,« je dejal Jasnič

Peterka je bil do letošnje sezone pomočnik glavnega trenerja ženske reprezentance v smučarskih skokih, nazadnje Stena Baloha, prej tudi Jožeta Berčiča in Matjaža Triplata, septembra lani pa je začel sodelovati z Državnim panožnim nordijskim centrom Kranj, kjer je skrbel za mlade.

Nekdanji šampion je še zdaj vzornik številnih slovenskih skakalcev. V svetovnem pokalu je dosegel kar 15 zmag, 32-krat je stal na stopničkah, poleg tega pa je bil dvakrat najboljši tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala (v sezonah 1996/97 in 1997/98), oba velika kristalna globusa pa je prejel prav v Planici. V sezoni 1996/97 je kot prvi Slovenec osvojil tudi prestižno novoletno turnejo štirih skakalnic. Tako leta 1997 kot leto pozneje je Peterka osvojil tudi laskavi naziv športnik leta.

Na svetovnih prvenstvih v poletih je bil najboljši leta 1998 v Oberstdorfu, kjer je zasedel šesto mesto, kot član slovenske ekipe je na olimpijskih igrah 2002 v Salt Lake Cityju osvojil bron, uspeh pa je ponovil tudi na svetovnem prvenstvu 2005 v Oberstdorfu. V zgodovino se je vpisal tudi kot prvi Slovenec s poletom prek dvesto metrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije