NOGOMET

Kek v Španiji brez milosti, prvi trening bo že danes

Slovenska nogometna reprezentanca B že v Andaluziji. V četrtek se bo pomerila s selekcijo Kitajske.
Fotografija: Matjaž Kek bo že popoldne vodil slovensko nogometno reprezentanco na pripravah v Španiji. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Matjaž Kek bo že popoldne vodil slovensko nogometno reprezentanco na pripravah v Španiji. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Na jugu Španije bodo operacijo iskanje adutov za ekipo A danes začeli člani slovenske nogometne reprezentance, ki jih je na netipično akcijo povabil selektor Matjaž Kek. Januar ni optimalen mesec za tovrstne izzive, toda Kek je številne slovenske klube prepričal o sodelovanju, zato bo v Andaluziji živahno do naslednjega četrtka, ko bodo Slovenci igrali prijateljsko tekmo s kitajsko reprezentanco U-25.

Slovenska odprava bo prek Brnika in Malage v pripravljalno bazo prispela še pred opoldanskim kosilom, Kek pa je zatrdil, da si želi pridobiti čim več koristnih informacij sleherni dan delovne akcije. Vadbeno središče, ki leži na polovici poti med Malago in letoviščem Marbella, ponuja ustrezne razmere za vadbo.

Išče aduta za daljše obdobje

»V soboto bomo vadili popoldne, v nedeljo pred kosilom in popoldne, nato pa po enkrat na dan do četrtkove tekme,« je napovedal Kek, ki mrzlično išče alternativne rešitve za tisto, videno jeseni, predvsem na dveh igralnih položajih – na levem boku in v zvezni vrsti. Vselej so mogoče kombinacije z različnimi rešitvami, mogoča je tudi improvizacija na tekmi ali dveh, toda Mariborčan si želi poiskati pravega igralca za nekaj let. Seznam udeležencev misije je znan, tik pred zdajci ga lahko spremeni le kakšna odpoved zaradi urejanja klubskega statusa (beri: prestopni rok) ali morebitna poškodba. Kek je s seboj odpeljal 23 članov selekcije B, to so: vratarji (3): Grega Sorčan (Gorica), Nejc Vidmar (Olimpija), Luka Janžekovič (Aluminij); branilci (7): Antonio Delamea Mlinar (New England, ZDA), Gaber Dobrovoljc, Gregor Sikošek, Tilen Klemenčič (vsi Domžale), Denis Klinar (Maribor), Uroš Korun (Piast Gliwice, Poljska), Klemen Šturm (Mura); zvezni igralci (9): Dino Hotić, Blaž Vrhovec, Amir Dervišević (vsi Maribor), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Matic Črnic (Olimpija), Dejan Petrović (Aluminij), Amedej Vetrih, Adam Gnezda Čerin, Dejan Lazarević (vsi Domžale); napadalci (4): Andres Vombergar (Olimpija), Luka Zahović, Jan Mlakar (oba Maribor), Rok Sirk (Mura).

Petrović, Gnezda, Vombergar ...

Do prve kvalifikacijske tekme reprezentance v Izraelu sta resda še dva meseca, a navideznih 60 dni se bo hitro spremenilo v ponedeljkov prihod na Brdo, torkov trening v tamkajšnji bazi in sredin polet v Haifo ... »Tega se še kako dobro zavedam. Podrobno spremljam vse fante, tako te, ki so standardni člani reprezentance, kot njihove kolege, ki morda trkajo na vrata selekcije A. Gledam tudi lanske tekme, saj bom moral marca vedeti vse o vseh, ki bodo zraven,« je razkril Kek, ki bo želel tudi v Španiji odkriti vsaj eno, morda dve alternativni rešitvi za marčevski spopad z Izraelom in Makedonijo. Med fanti, ki jih bo odpeljal na evropski jugozahod, izstopa več morebitnih adutov, ki še niso dobili prave priložnosti v članski izbrani vrsti – denimo zvezna igralca Petrović in Gnezda Čerin ter napadalca Vombergar in Mlakar.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije