ROKOMET

Kavtičnik o Vujovićevih izjavah: Brez komentarja

Kapetan slovenskih rokometašev bo po koncu sezone zapustil Montpellier. Selektor pravi, da njegovi varovanci nekatere tekme izgubijo že v slačilnici.
Fotografija: Vid Kavtičnik zna rokometne veščine pokazati tudi sede. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Vid Kavtičnik zna rokometne veščine pokazati tudi sede. FOTO: Reuters

LJUBLJANA –  Vid Kavtičnik ni skrival razočaranja, ko so mu v Montpellierju pred mesecem dali vedeti, da z njim ne bodo podaljšali pogodbe. A kot pritiče rokometašu svetovnega formata, se ni vdal malodušju. Čeprav bo maja dopolnil 35 let, ima dovolj ponudb in sladke skrbi pri izbiri naslednje destinacije. O njem so se pozanimali tudi pri Celju Pivovarni Laško.
Vid Kavtičnik zna rokometne veščine pokazati tudi sede. FOTO: Reuters
Vid Kavtičnik zna rokometne veščine pokazati tudi sede. FOTO: Reuters

»Ne morem vam sporočiti, kje bom igral v prihodnji sezoni,« s podatkom ni postregel Kavtičnik, ki ni ravno ptica selivka. Iz Gorenja se je za štiri leta preselil v Kiel, od tam pa v Montpellier, kjer je že deseto sezono. Obetal si je, da bo na jugu Francije nadaljeval in tudi sklenil kariero, a se je razpletlo drugače.

»Razočaran sem bil predvsem zato, ker so mi ves čas govorili da, potem pa rekli ne. A tako je pač pri nas športnikih,« pravi Velenjčan, ki je lani z Montpellierjem osvojil ligo prvakov, a pri branjenju naslova mu ne gre prav dobro. Ekipa je sezono začela s petimi porazi, po zimskem premoru pa dvignila formo in je še v igri za osmino finala. Ni skrivnost, da bi bil izkušeni desni zunanji rokometaš kot naročen za celjski klub, potem ko se bo v Kielce vrnil Branko Vujović, a se bo prestop težko zgodil.

»Celjanom sem povedal, kakšna so moja razmišljanja, bomo videli. Nikoli ne reci nikoli, neumen bi bil, če bi si zapiral katera koli vrata,« je možnosti pustil odprte Kavtičnik, ki se bo v domovino vrnil aprila, ko bo Slovenija prav v Celju gostila Nizozemsko v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020.
 

Z Madžari najslabše doslej


Kapetan verjame, da bo Slovenija po razočaranju in nenastopu na letošnjem svetovnem prvenstvu spet obrnila krivuljo navzgor. »Drago nas je stala prva tekma z Madžarsko v Kopru, verjetno naša najslabša doslej, drugače pa še vedno sodimo med najboljše v Evropi, kar želimo tudi dokazati. Dve zmagi proti Nizozemski nam morata biti obveznost, s tem bi si zagotovili prvo mesto v skupini in boljše izhodišče v žrebu za EP,« z optimizmom k naslednji akciji zre Vid, ki ne skriva, da bi reprezentančno pot rad sklenil z vrhuncem na olimpijskih igrah v Tokiu prihodnje leto.

Slovenija bo morala biti na EP vsaj druga najboljša v konkurenci držav, kot so Islandija, Madžarska, Srbija, Makedonija, Češka, Poljska, Rusija, če si želi pridobiti vstopnico za enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za OI.

»Verjamem, da smo tega sposobni,« o kakovosti slovenske zasedbe ne dvomi Kavtičnik, o katerem je selektor Veselin Vujović rekel, da ne vidi pravega naslednika zanj. Je pa Vujović ob koncu svetovnega prvenstva za Balkan Handball med drugim izjavil, da so bili njegovi Slovenci celo veseli, ker niso šli na SP, ter da proti tekmecem, za katere menijo, da so premočni, izgubljajo že v slačilnici.

»Brez komentarja,« o tem ni želel prek medijev razpravljati kapetan Kavtičnik, ki pa bi ob naslednjem zboru lahko na štiri oči šefu razložil, da takšni besedni izleti pač ne morejo koristiti misiji Tokio 2020. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije