Goriške strele ne treskajo

Odbojkaricam GEN-I Volleyja v letošnji sezoni ne gre po načrtih. Pri lanskih podprvakinjah so odslovili trenerja in grško igralko.
Fotografija:
Odpri galerijo

Odbojkarice GEN-I Volleyja so bile v lanski sezoni državne podprvakinje in polfinalistke evropskega pokala challenge, v novi sezoni pa goriškim strelam ne gre. Klub sta denimo pred novim tekmovalnim obdobjem zapustili tudi slovenski reprezentantki Lana Ščuka in Tina Grudina, rezultati pa niso na pričakovani ravni.

V srednjeevropski ligi je po lanskem neigranju padlo četrto mesto, v slovenskem pokalu so Goričanke obstale v četrtfinalu, v pokalu CEV v šestnajstini finala, na domačem prvenstvu pa v finale za naslov prvakinj korakata Nova KBM Branik in Calcit Volley. »V lanski sezoni smo naredili korak naprej, morebiti celo malce predaleč, vsaj v povezavi s financami. Evropsko tekmovanje nas je dosti stalo, saj nismo računali, da bomo tako uspešni. Za cilj smo si postavili državni naslov, a ga nismo osvojili, nekatere igralke so nato želele podaljšati pogodbo za naprej, nekatere ne. Ostalo je to, kar je, kolikor je zmanjkalo, smo morali dodati. Slovenskih igralk na ravni Ščukove in Grudinove pa ni na pretek,« je začel generalni direktor GEN-I Volleyja Uroš Stanič.

»Prišle so tri tujke, dve, Kanadčanka Sara Kovač in Srbkinja Milica Jovanović, sta upravičili pričakovanja. Za Grkinjo Anno Spanou, ki je zdaj odšla, ne bom rekel, da je bila tako slaba, a smo se v tem trenutku odločili, da damo v drugem delu prvenstva več priložnosti mlajšim odbojkaricam,« je nadaljeval. No, pri goriških strelah igra tudi Gambijka Fatoumatta Sillah.
 

Ekipa ni slaba


Še pred Grkinjo se je moral posloviti tudi trener Tilen Kozamernik, zamenjal ga je Matjaž Stanič. »Ekipa je precej mlada, rezultati so takšni, kakršni so, lahko rečem, da smo računali na več. Tudi Tilen je verjel, da mu bo uspelo, posebno med novoletnim premorom namreč, da v miru postori kaj več. A ni se izšlo, ekipa se ni odzvala, in Tilen je ponudil odstop, tega smo sprejeli. Pretirano je bilo pričakovati, da bomo doma v Novi Gorici na zaključnem turnirju osvojili srednjeevropsko ligo, v polfinalu smo izgubili z Novo KBM Branik, ki je bila za nas usodna tudi v četrtfinalu pokala. V Evropi smo se prijavili v pokal CEV, da vidimo, kakšna moč ekip je tam, in takoj naleteli na močnejšega nasprotnika, Oostende,« je povedal Stanič.

»Ostalo je prvenstvo, kar je tudi osnovni cilj. Po odhodu Spanoujeve smo praktično zamenjali sprejemalski par, kar ni tako preprosto. Modro skupino DP bomo izkoristili za uigravanje, potem pa bomo videli, koliko lahko dosežemo. Naša ekipa ni slaba, v igri pa ji manjka stalnosti, če se to popravi, lahko posežemo tudi po tistem, kar smo si zadali za cilj,« je sklenil Uroš Stanič. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije