1. SNL

Celjani hladijo šampanjec

V 27. krogu 1. SNL Olimpija spet brez zmage v mestnem derbiju.
Fotografija: Olimpijin kapaten TimiMax Elšnik je bil podajalec pri golu Ivana Durdova, Jakoslav Stanković (desno) pa je bil strelec za izenačenje in za nadaljevanja niza brez poraza v mestnih derbijih v Spodnji Šiški. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Olimpijin kapaten TimiMax Elšnik je bil podajalec pri golu Ivana Durdova, Jakoslav Stanković (desno) pa je bil strelec za izenačenje in za nadaljevanja niza brez poraza v mestnih derbijih v Spodnji Šiški. FOTO: Blaž Samec

Olimpija v 27. krogu 1. SNL svoje naloge v mestnem derbiju ni opravila, Celjani svojo in z zvrhano mero šampionske sreče proti zadnjim Radomljanom so. Podprvaki iz minule sezone imajo pred branilci naslova s tekmo več 12 točk prednosti. Šampanjec že lahko hladijo. Od tekmecev z dna lestvice so Domžale še tretjič v sezoni premagale Aluminij, Rogaška in Mura sta se razšli brez zmagovalca, točka pa je za obe moštvi zlata vredna.

Celjsko srečo je izzval trener Damir Krznar, v 90. minuti je zamenjal desnega bočnega branilca Nejca Ajhmajerja. V igro je poslal hitronogega Rolanda Aaronsa, ki je v drugem delu sezone zbral pičlih 54. minut na štirih tekmah. Toda v naslednjih minutah se je 28-letni Jamajčan spremenil v velikega junaka in najbrž zatrl še zadnja upanja zeleno-belih. Njegov prodor po desni strani v 93. minuti, ko je v 8 metrih preigral in kot sprinter prehitel tekmeca ter s podajo pred vrata Uroša Koruna prisilil, da je žogo potisnil v lastno mrežo, je pomenil celjsko 19. zmago v sezoni in kar 12 točk prednosti pred Ljubljančani.

Je imel srečo ali dober nos, celjski trener Damir Krznar je v 90. minuti opravil zmagovito menjavo. FOTO: Leon Vidic
Je imel srečo ali dober nos, celjski trener Damir Krznar je v 90. minuti opravil zmagovito menjavo. FOTO: Leon Vidic

Lanski podprvaki Celjani gredo zanesljivo proti drugemu naslovu naproti v zadnjih štirih letih. Pot ima logično posledico v minulem delu v vsakoletnim višjim vlaganjem in uspešnim selekcioniranjem. Pri Olimpiji so v tej sezoni plačali davek za uspešno evropsko poglavje, a tudi za manj posrečeno selekcijo, s katero se tudi po zimskem premoru in prvih skupnih pripravah še srečuje trener Zoran Zeljković.

Olimpija je v Spodnji Šiški mestnega tekmeca zadnjič premagala 1. decembra leta 2019. Tudi v sobotnem ni bila blizu uspeha, kljub vodstvu v 45. minuti po prvem golu zimskega novinca Ivana Durdova. A trajalo je le dobre pol minute. Jakoslav Stanković je izenačil po projektilu z 10 m po podaji najboljšega asistenta lige Matije Kavčiča.

»Neverjetno je, kako smo prejeli gol. V zadnji minuti imamo žogo, jo izgubimo in prejmemo gol. Večje neumnosti ne more biti,« je bentil Zeljković in še priznal, da so igrali slabo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije