DOBRODELNOST

Čeferin je za dober namen zbral svetovne zvezdnike

V Biljah so nekdanji vrhunski asi odigrali dobrodelno nogometno tekmo. Sredstva so namenili Zavodu Vozim in mednarodni fundaciji Common Goal.
Fotografija: Kar 36 zvenečih imen je v Biljah navduševalo 4000 gledalcev z vrhunskimi nogometnimi potezami. Fotografije: Leon Vidic
Odpri galerijo
Kar 36 zvenečih imen je v Biljah navduševalo 4000 gledalcev z vrhunskimi nogometnimi potezami. Fotografije: Leon Vidic

LJUBLJANA – V Biljah je več kot odlično uspela dobrodelna nogometna tekma, na kateri se je kar trlo nekdanjih zvezdnikov svetovnega in slovenskega nogometa. Domači prireditelji so se s tem dogodkom izkazali že v prejšnjih sedmih letih, tokrat pa je s pomočjo predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina ekshibicijska tekma dobila globalne razsežnosti. Pred 4000 gledalci sta se pomerili ekipi Equal Game (rdeči), ki jo je vodil sloviti trener Andres Villas-Boas, in Common Goal (modri) s selektorjem slovenske reprezentance Tomažem Kavčičem. Prav Čeferin je odprl revijo zadetkov za končno zmago rdečih s 6:1, potem ko je po podaji Luisa Figa premagal predsednika RS Slovenije Boruta Pahorja. Zadetke so dosegli še Sandi Valentinčič, Milivoje Novaković dva in Pierre Van Hooijdonk ter Alessandro Del Piero za modre.


Gledalci so v lepem vremenu lahko videli nemalo mojstrskih potez pa tudi zagrizenih dvobojev. Denarna sredstva so zbirali s prodajo vstopnic in donacijami, do sobote pa je potekala tudi spletna dražba dresov nogometnih zvezdnikov, kot so Harry Kane, Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Neymar, Robert Lewandowski, in tudi loparja teniškega šampiona Rogerja Federerja. Izkupiček dogodka bodo sporočili v prihodnjih dneh, izročili ga bodo slovenskemu Zavodu Vozim in mednarodni fundaciji Common Goal.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je bil očaran nad pozitivno energijo.
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je bil očaran nad pozitivno energijo.

Predsednik Uefe Čeferin je bil z razlogom ponosen in zadovoljen z dogodkom. »Tekma je pokazala, da se, če vložimo vsi skupaj toliko pozitivne energije v eno zgodbo, tudi vreme izide. Vsi so se odzvali takoj, lahko bi dobil še 15 zvezdnikov, če bi imeli drugačen dogodek. Fantje so rekli, da zelo radi igrajo v takšnem okolju, saj imajo občutek, da so se vrnili h koreninam. Tam, kjer so se začeli ukvarjati z nogometom,« je pojasnil Čeferin in namignil, da bi lahko v prihodnje v Sloveniji organizirali še večji dobrodelni dogodek. V Biljah so lahko navijači dobili avtograme zvezdnikov in se z njimi fotografirali, v prijetnem ozračju je organizatorjem uspel imenitni nogometni spektakel na sončni strani Alp, ki je potrdil, kakšno moč povezovanja ima najpopularnejši šport na planetu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije