Brez kazni do uvrstitve kariere

Jakov Fak v skupinskem startu v Franciji do 13. mesta. Na zasledovalni tekmi se je s 25. izkazal Rok Tršan.
Fotografija: Rok Tršan se je izkazal v Franciji. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Rok Tršan se je izkazal v Franciji. FOTO: Reuters

Norvežan Johannes Thingnes Bø je po zasledovalni tekmi dobil tudi preizkušnjo s skupinskim startom na biatlonskem svetovnem pokalu v francoskem Le Grand-Bornandu in dosegel še peto zmago v sedmem nastopu letos. V končnici sta o drugem in tretjem mestu odločala starejši od bratov Bø Tarjei in Francoz Émilien Jacquelin.

Odločitev je padla na strelišču, ko je moral Bø v kazenski krog, 24-letni Francoz pa je to izkoristil za drugo mesto in najboljšo uvrstitev v karieri. Zelo dobro je nastopil tudi Jakov Fak in v lovu na tekmece na koncu zasedel 13. mesto, zaradi zgrešenih strelov je moral dvakrat v kazenski krog. "Jakov je nastopil odlično, žal pa ga je na prvem streljanju presenetil veter, saj je obrnil smer. V nadaljevanju se je odzval pravilno, dosegel tri ničle, bil je tudi tekaško razpoložen," je prepričan trener Uroš Velepec.

"Razmere so bile zelo težke, a vsaj polovica tekmovalcev je imela podoben material in vsi smo se trudili od starta do cilja. Na prvem streljanju sem naredil napako na korekciji, nato pa streljal z odliko in se prebil naprej. Več moči, da bi bil še višje, pa tokrat nisem imel. Že v prvem krogu se je na vmesnih časih videlo, da nas ima veliko težave," pa je bil s 13. mestom le delno zadovoljen najboljši slovenski tekmovalec.

Johannes Thingnes Bø je zaradi rojstva prvega otroka januarja napovedal premor, čeprav obstajajo možnosti, da se vrne na tekmo na Pokljuki. Mlajši od bratov Bø ima v skupnem seštevku svetovnega pokala 374 točk, za 61 točk na drugem mestu zaostaja njegov brat Tarjei, Francoz Quentin Fillon Maillet pa že za 93. Fak je v skupnem seštevku na 20. mestu.
 

Ni zganjal panike


Na zasledovalni tekmi, zmagal je J. T. Bø pred Fillonom Mailletem in Norvežanom Vetlom Sjåstadom Christiansenom, se je s 25. mestom in strelsko ničlo izkazal tudi Rok Tršan, ki je dosegel najboljšo posamično uvrstitev v karieri. Bil je eden od štirih tekmovalcev, ki so v težkih razmerah tekmo končali brez kazenskega kroga. Prehitel je kar 22 tekmovalcev in si pritekel uspeh kariere. Klemen Bauer in Miha Dovžan sta točke svetovnega pokala zapravila na strelišču.

Bauer je moral trikrat v kazenski krog in je bil 50. Dovžan pa je pustil nepokrite kar štiri tarče in zasedel 56. mesto. "Z nastopom sem zelo zadovoljen. Strelski nastop je bil res dober, streljal sem hitro in natančno, vsi streli so bili zanesljivi. Tekaško pa sem bil tudi poleg. V prvih krogih nisem paničaril, ko so drugi šli mimo, poskušal sem se jih držati. V zadnjem krogu pa sem dal vse od sebe," je bil zadovoljen Rok Tršan. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije