VREME

Po Sloveniji goreli alarmi za točo, v Ljubljani močan naliv, zalilo je podvoze

V torek dopoldne se bodo krajevne padavine začele pojavljati v večjem delu države.
Fotografija: Neurja letos krojijo naše dneve. FOTO: Gettyimages
Odpri galerijo
Neurja letos krojijo naše dneve. FOTO: Gettyimages

Danes bo dokaj sončno. Čez dan bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti s kakšno popoldansko ploho ali nevihto predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije. Najvišje temperature bodo od 21 do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Na Arsu pa so popoldan opozorili pred pojavom toče v Ljubljani in okolici, na Notranjskem in Goriškem.

Verjetnost toče. FOTO: Arso
Verjetnost toče. FOTO: Arso

V Ljubljani močan naliv, poplavilo podvoze

Zvečer po 19. uri je Ljubljano zajel močan naliv. Prometnoinformacijski center pa poroča, da sta zaradi poplavljenih vozišč v Ljubljani zaprti, v podvozih pod železniško progo, Dunajska in Celovška cesta.

Zaradi močnega deževja so na širšem območju Ljubljane možne tudi druge zapore. V Ljubljani je prav tako zalilo okolico farmacevtske družbe Lek in poplavilo podvoz pod Drenikovo cesto, kjer promet usmerja policija. 

Po podatkih Agencije RS za okolje reke še niso poplavljale. Nevihte naj bi se pojavljale tudi v torek, poroča spletna stran neurje.si.

Spodaj lahko preverite, kako se gibajo padavine: 

Kako kaže za naprej? Ozračje bo v torek zelo nestabilno

V torek dopoldne se bodo krajevne padavine začele pojavljati v večjem delu države. Vmes bodo tudi nevihte. Popoldne bo zapihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, ob morju 16, najvišje dnevne od 15 do 21, na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji do 23 stopinj Celzija.

image_alt
Dele Istre zajelo hudo neurje: ledena toča v nekaj minutah prekrila cesto

Do srede zjutraj bo rahel dež povsod ponehal, čez dan se bo jasnilo. V četrtek se bo od zahoda znova pooblačilo, dež se bo čez dan širil proti vzhodu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije