VELIKO DELA ZA GASILCE

Siloviti nalivi: veter odkrival strehe ter podiral drevesa in drogove

Proti notranjosti Slovenije so nevihte slabele.
Fotografija: Gasilci so imeli največ dela z odstranjevanjem podrtih dreves (simbolična fotografija). FOTO: Bakal Oste
Odpri galerijo
Gasilci so imeli največ dela z odstranjevanjem podrtih dreves (simbolična fotografija). FOTO: Bakal Oste

Nevihtni sistem, ki k nam prihaja iznad Italije. FOTO: Arso
Nevihtni sistem, ki k nam prihaja iznad Italije. FOTO: Arso
Naši zahodni sosedje zadnje dni nimajo sreče z vremenom. Tudi danes se je na severu države razvilo več nevihtnih celic, gasilci so se odzvali na številne klice v sili. Zahodno in osrednjo Slovenijo so zajele nevihte, ki so prišle iz smeri Italije. Sistem močnih neviht so spremljali siloviti nalivi s točo in z močnimi sunki vetra.

Nevihte so na poti iznad območja severne Primorske proti notranjosti Slovenije postopno slabele, kljub temu pa so gasilci prejeli kar nekaj klicev. Ob 22.05 se je na območju občine Kamnik razbesnelo neurje. Padlo drevo je poškodovalo dve osebni vozili, močan veter je prevrnil drog železniške telekomunikacije nad državno cesto Mengeš–​Duplica, v srednji vasi je padlo drevo blokiralo državno cesto Kamnik–Ločica, v Šmarci pa je padlo drevo zaprlo Bistriško cesto. V delu Kamnika je prišlo do izpada električne energije, katerega odpravljajo delavci Elektro Ljubljana. Posledice neurja odpravljajo PGD Kamnik, Šmarca in Srednja vas, poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Na območju Lukovice so gasilci CZR Domžale in PGD Studenec nudili pomoč pri prekrivanju strehe. Gasilci PGD Lukovica pa so pri lovski koči v Čepljah odstranili drevo, ki je oviralo prevoznost ceste.

Gasilci PGD Mengeš so ponovno pokrili streho s strešniki, ki jih je odkril veter. Na območju Vodic so gasilci PGD Polje in Šinkov Turn so prekrili streho s strešniki, ki jih je odkril veter in med potjo odstrani drevo s ceste. Veter je podrl tudi drog elektronapeljave, to pa so sanirali delavci Elektra Ljubljana.

O težavah poročajo z območja Braslovč, Cerknega, Dravograda, Podvelke, Rečice ob Savinji, Maribora, Zreč in Žalca.Vzhodno od jezera Maggiore so se morali gasilci odzvati na 40 klicev v sili. Večinoma so pomagali pri zemeljskih plazovih in poplavah. Lombardija je razglasila izredne razmere za več pokrajin. 

Gasilci so morali že v torek v pokrajini Como pomagati več kot 100-krat zaradi poplav in plazov. Ceste delno niso bile prevozne in ljudje so bili ujeti v hišah.

image_alt
Ne boste verjeli svojim očem: toča povsem razbila avtomobile na cesti (VIDEO)
image_alt
Prihajajo najbolj vroči dnevi tega poletja, celo do 45 stopinj bo

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas