PRIHAJA NOVOST

Za sledenje virusu bo aplikacija kmalu nepotrebna

Tovrstno slednje bo namreč vgrajeno že v operacijski sistem novega telefona.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Pred dnevi je slovenska vlada v uporabo poslala aplikacijo #ostanizdrav za sledenje stikom okuženih tudi za operacijski sistem ios. A zdi se, da bo ta veljala le kratek čas. Kot namreč pišejo na portalu Slo-Tech, bi lahko bila kmalu zastarela.
 
Prihaja namreč posodobitev operacijskega sistema ios, torej za telefone podjetja Apple, s tem pa prihaja funkcija Exposure Notification, s katero bo sledenje stikom integrirano v operacijski sistem. Vsak uporabnik si bo to funkcijo vklopil ali pa ne. Aplikacijo si bodo lahko torej uporabniki odstranili in vklopili novo funkcijo na svojem iphonu.

V Applovi in Googlovi trgovini je zastonj. FOTO: Zaslonski posnetek
V Applovi in Googlovi trgovini je zastonj. FOTO: Zaslonski posnetek

Preberite še:

Vse, kar morate vedeti o aplikaciji #Ostanizdrav (VIDEO)

To prihaja s posodobitvijo operacijskega sistema iOS 13.7, Exposure Notifications Express (deluje v več ameriških zveznih državah, širil pa se bo tudi drugam). Podobno je razvil tudi Google, ta funkcija pa bo delovala na operacijskih sistemih vse od androida 6.0 naprej.


Kot še pišejo, bo lahko Nacionalni inštitut za javno zdravje, ki je sedaj pripravil prevode za aplikacijo, to posredoval tudi Applu in/ali Googlu, da bodo uporabniki lahko aplikacijo uporabljali v svojem jeziku.
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam!

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas