TELEKOMUNIKACIJE

Napovedali velike spremembe paketov in cen

Preimenovali bodo pakete mobilne telefonije.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock

LJUBLJANA – Iz telekomunikacijskega podjetja T-2 so sporočili, da bodo s 1. aprilom spremenili cene paketov in televizijskih shem. Nekatere cene bodo nižje, druge nespremenjene, tretje pa višje. Kot razlog navajajo spremembe pogojev na trgu distribucije televizijskih programov v Sloveniji, napoved zvišanja cen programskih pravic nekaterih izdajateljev televizijskih
programov, investicije v širitve in nadgradnje omrežja ter storitev in rast indeksa cen življenjskih potrebščin.
 
Preberite še:

Pripravite se na podražitev, udarila vas bo februarja



Z aprilom bodo mesečne naročnine tržnih paketov, ki vključujejo TV-sheme, držaje od enega evra do tri evre (Oranžni diamant, Oranžni diamant HBO in Oranžni start), medtem ko cena Oranžnega optimuma ostaja nespremenjena.

Z aprilom bo začel veljati tudi nov cenik programskih TV-shem S, M, L in XL HD, ki vsebujejo od 60+ do 225+ programov. Cene bodo višje od evra do dva. Za evro se podražita tudi programska paketa RUS 5+ in Amor X.

Paketa Oranžni start in T4 bosta odslej namesto mobilnega paketa Brezčasni Mini vključevala nov mobilni paket Oranžni Mini, paketom T2 NET+MOBIL, Oranžni diamant in Oranžni diamant HBO pa mobilni paket spreminjajo v Oranžni Maxi. 

Namesto osmih le še štirje

Na področju mobilne telefonije bodo namesto sedanjih osmih mobilnih paketov po novem samo še štirje. Nekaterim mobilnim paketom tako ceno prilagajajo navzgor, pri nekaterih te ostajajo nespremenjene, drugim pa jo znižujejo. 
 
Brezčasni Mini bo po novem imenovan Oranžni Mini in bo dražji za en evro, bo pa namesto dosedanjih 200 vseboval 1000 minut pogovorov v slovenska fiksna in mobilna omrežja, 1000 SMS oziroma MMS in kar petkrat več prenosa podatkov (1000 MB). V Oranžni Mini se spremeni tudi dosedanji mobilni paket XS, ki po novem stane 7,99 evra.

Za evro bo cenejši mobilni paket Brezčasni S (po novem že od 6,99 evra), ki se preimenuje v Oranžni Midi in bo imel po novem vključenih 3000 minut pogovorov v slovenska fiksna in mobilna omrežja, 3000 SMS oziroma MMS, prenos podatkov pa se zvišuje na kar 20 GB.

Opareter T-2. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Opareter T-2. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Preimenovali jih bodo

Cene in lastnosti mobilnih paketov TOP, Brezčasni Midi, Brezčasni Maxi, Brezčasni L in obeh podatkovnih paketov (Podatkovni Mini in Podatkovni Maxi) ostanejo nespremenjene, pri nekaterih pa bo prišlo zgolj do njihovega preimenovanja. Brezčasni Midi se tako ob nespremenjenih konfiguracijah preimenuje v Oranžni Mini, Brezčasni Maxi postane Oranžni Midi, Brezčasni L pa bo po novem Oranžni Maxi.

Brezčasni paket M, katerega cena se bo zvišala za štiri evre, bo po novem Oranžni Maxi z večjo količino prenosa podatkov. Cena nadgradnje Oranžnega Mini na Oranžni Midi znaša 6,99 evra, nadgradnja na Oranžni Maxi pa 15,99 evra.

Z aprilom se bo za en evro podražila tudi naročnina na fiksni telefon pri samostojnih priključkih VoIP. Za evro do tri bo dražja naročnina za samostojni IPTV-priključek, ki ni del paketa, samostojni internetni širokopasovni priključki pa bodo dražji za evro.  

Kaj pa, če se ne strinjate?

S 1. aprilom začne veljati tudi spremenjeni cenik administrativnih storitev za poslovne in zasebne uporabnike. Sprememba se nanaša na novo postavko Priključnina ob prvi vzpostavitvi priključka v višini 99,00 evra z DDV.

Naročniki, na katere se navedene spremembe nanašajo in ki se s spremembami ne strinjajo, lahko v 30 dneh od objave sprememb brez odpovednega roka in brez sankcije odstopijo od naročniške pogodbe. 

Za ogled sprememb pri starejših paketih, kliknite na to povezavo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije