MAMICE

Mamo zasmehujejo zaradi hčerkinega imena: ‘Bogi otrok s starši idioti‘

Objavljeno 15. marec 2019 06.00 | Posodobljeno 15. marec 2019 06.00 | Piše: N. Č.

Svoji hčerki je dala nenavadno ime. Pravi, da je njena hčerka edinstvena.

Fotografija je simbolična. FOTO: Istockphoto
Izbrati ime za otroka je ena od težjih odločitev, ki jih mora starši sprejeti za svojega otroka. Medtem, ko imajo nekateri starši radi popularna imena, drugi raje izbirajo med naborom tradicionalnejših, so pa tudi tretji, ki iščejo edinstvena imena.

Tako je Jessica Mavis iz Avstralije svojo kčerko poimenovala KVIIIlyn, izbira imena pa je naletela na številne odzive na družbenih omrežjih. »Od nekaj mi je bilo všeč ime Kaitlyn, a je zelo popularno. Ko sem izvedela, da v trebuhu nosim deklico, mi je soprog dal idejo, da lahko namesto zloga 'ait' v ime vključiva rimsko številko osem,« je pojasnila Mavis za revijo That's Life.

Mnogi menijo, da je ime neprimerno, zato so se o tej temi na družbenih omrežjih vnele debate. Nekateri so se pošalili, da je deklici zdaj ime 'Henry the KVIIIyn', bilo pa je tudi nekaj bolj ostrih odzivov: »Bogi otrok, ki ima starše, ki so popolni idioti«, »Kako sebična mama«.
 
Nekdo je tudi opozoril, da so Rimljani osem izgovarjali 'octo', kar pomeni, da je otroku po rimsko ime K-octo-lyn. Mama deklice se za komentarje ne zmeni in je zaključila: »Najina hčerka je edinstvena«.
Deli s prijatelji