Kako pobrišemo iphone?

Preden se lotimo ponastavljanja telefona, moramo narediti varnostno kopijo.
Fotografija: Pred brisanjem obvezno naredimo backup. FOTO: Staš Ivanc
Odpri galerijo
Pred brisanjem obvezno naredimo backup. FOTO: Staš Ivanc

Je prišel čas za menjavo iphona? Lastniki Applovih telefonov so eni najbolj zvestih kupcev na svetu, in ko kupijo nov telefon, je ta seveda spet iphone. Kaj pa storiti s starim? Glede na to, da iphone drži ceno kot Volkswagnov golf, se ga vsekakor splača prodati ali vključiti v menjavo staro za novo, če prodajalec to kajpak omogoča.

A prej je vsekakor treba pobrisati vse podatke na telefonu oziroma ga ponastaviti na tovarniške nastavitve.
A preden se lotimo brisanja, moramo narediti svežo varnostno kopijo (backup), ki jo bomo med drugim uporabili pri prvem nastavljanju novega iphona. To lahko storimo s pomočjo osebnega računalnika in programa itunes ali v Applovi oblačni shrambi icloud (gremo v Settings, tapnemo na svoje ime, iCloud, iCloud Backup in nato Back Up Now). Izdelava varnostne kopije po navadi traja nekaj minut, seveda moramo imeti prostor v oblaku, telefon pa mora biti priključeni na wifi in napajalnik.


Za duševni mir se ročno izpišemo še iz vseh aplikacij in storitev, v katere smo prijavljeni, in odstranimo račune e-pošte (Settings, Passwords & Accounts). Iz telefona odstranimo sim kartico; če imamo virtualni esim, ga deaktiviramo.

Zdaj lahko pobrišemo kompletno vsebino iphona. Gremo na Settings, General in podrsamo čisto do dna, tapnemo Reset in nato Erase All Content and Settings. Tukaj bomo morali vnesti tako iphonov pin kakor geslo svojega računa Apple ID. Ko potrdimo brisanje telefona, bo zaslon potemnel, na njem bomo zagledali Applov logotip. Ko je proces brisanja končan, bomo zagledali pozdravni zaslon, na katerem bo pisalo Hello v več jezikih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije