PODRAŽITEV

Cene v nebo, zavarovanje z marcem občutno dražje

Pravijo, da so se cene zvišale zaradi rasti odhodkov v zdravstvenem sistemu.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo

LJUBLJANA – Po zavarovancih pri zavarovalnicah Vzajemna in Adriatic Slovenica so tudi zavarovanci naše največje zavarovalnice, tj. Triglava, prejeli obvestilo, da se je s 1. marcem spremenila cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Premija po novem znaša 32,99 evra, pred podražitvijo pa so zavarovanci za dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri Triglavu odšteli po 30,79 evra na mesec. Podražitev tako znaša 2,20 evra.

Pri zavarovalni družbi Adriatic Slovenica po podražitvi zavarovanje stane 31,98 evra, premije so zvišali za 1,64 evra, pri Vzajemni pa po podražitvi premija dopolnilnega zavarovanja znaša 31,97 evra (pred tem 30,12 evra).

Tako kot pri ostalih dveh zavarovalnicah so tudi pri Triglavu kot vzrok za podražitev navedli »rast odhodkov v zdravstvenem sistemu, ki so posledica večjega obsega izvedenih storitev ter povišanja cen nekaterih zdravstvenih storitev«. V dopisu, ki so ga poslali svojim zavarovancem, so dodali še, da so po podatkih Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) odhodki za zdravstvo v letu 2018 v primerjavi s preteklim letom zrasli za kar 6,6 odstotka, »kar se neposredno odraža na povečanih doplačilih iz prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.«

Obvestilo o podražitvi. FOTO: posnetek zaslona
Obvestilo o podražitvi. FOTO: posnetek zaslona

 
ZAVAROVALNICA STARA CENA NOVA CENA SPREMEMBA (v %)
Triglav 30,79 32,99 7,14
Vzajemna 30,12 31,97 6,14
Adriatic Slovenica 30,34 31,98 5,40

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije