STOP ZA KRVAVITVE

Sredstvo, ki ustavi krvavitev v samo nekaj sekundah

To čudežno sredstvo oziroma začimbo imamo vsi doma, ampak jo uporabljamo za pripravo dušene govedine, svinjine, ovčetine, za tatarski biftek ...
Fotografija: No, mi smo pa mislili, da je ta začimba dobra le za pripravo  vampov, raguja, golaža, paprikaša, kislega zelja ... FOTO: Anna Quaglia Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
No, mi smo pa mislili, da je ta začimba dobra le za pripravo  vampov, raguja, golaža, paprikaša, kislega zelja ... FOTO: Anna Quaglia Getty Images/istockphoto

Če ste se porezali, je eno najboljših zdravil za zmanjšanje krvavitve, če verjamete ali ne: mleta sladka rdeča paprika! Lahko jo nanesete na odprte rane ali celo vzamete peroralno, da ustavite krvavitev. Krvavitve iz nosu, globoke ureznine, celo arterijski izbruhi se ustavijo v nekaj sekundah. Mleta sladka rdeča paprika omogoča, da se rane hitro zaprejo, tako da ohranite kri v telesu, kamor spada.

image_alt
Zvenenje v ušesih: Motnja, ki je vse bolj pogosta

Na rano ali prasko le potresite papriko v prahu in ustavila bo krvavitev. V nasprotju s tem, kar si mislite, ne peče. Plast mlete paprike okoli rane bo poskrbela za varno celjenje in pogosto ne bo pustila niti brazgotine!

In še nekaj: čajno žličko mlete sladke rdeče paprike dajte v kozarec vroče vode, popijte, in ko preštejete do deset, se bo krvavitev iz nosu ustavila. Namesto da bi bil ves ta pritisk centraliziran, se izenači in koagulacija postane hitrejša. Ne glede na to, ali je krvavitev notranja ali zunanja, jo bo peroralno uživanje čajne žličke mlete paprike v kozarcu vroče vode hitro ustavilo.

Mleta paprika je odlična za lajšanje bolečin pri vnetjih. Deluje po načelu izčrpavanja nevrotransmitorja, imenovanega substanca P, s čimer razpadejo živci, ki prenašajo bolečinske signale. Dobra je pri vnetju mišic, bolečinah v hrbtu, trdem vratu in drugih bolečinah. 

image_alt
Enostavni nasveti za povečanje moči kosti

Uporabna je tudi za krvne strdke. Mleta sladka rdeča paprika pomaga tudi pri zmanjševanju ateroskleroze, spodbuja fibrinolitično aktivnost in preprečuje dejavnike, ki povzročajo nastanek trombov, vse to pa lahko pomaga zmanjšati možnost srčnega infarkta ali možganske kapi. 

No, mi smo pa mislili, da je ta začimba dobra le za pripravo dušene govedine, svinjine, ovčetine, za tatarski biftek, sesekljane zrezke, vampe, ragu, golaž, paprikaš, kislo zelje, meso na žaru in prebranec ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije