NARAVNO IN UČINKOVITO

Preprost trik za odstranjevanje plevela

Letošnje vlažno leto odgovarja tudi plevelu, ki neutrudno raste na vrtu in dvorišču, obstaja pa preprost trik, ki ga lahko pomaga odstraniti.
Fotografija: Odstranite ga na preprost, a naraven način. FOTO: Bilanol/Gettyimages
Odpri galerijo
Odstranite ga na preprost, a naraven način. FOTO: Bilanol/Gettyimages

Če tudi vaše dvorišče kazi plevel, ki raste iz špranj med tlakovci, iz peska in izpod kamenčkov, ter ste nad njim že obupali, spoznajte preprost način, s katerim ga lahko premagate.

V pollitrsko plastenko z razpršilom nalijte dva decilitra in pol alkoholnega kisa, dodajte žlico in pol grenke epsomske soli, dolijte vodo, pretresite in z mešanico poškropite plevel.

FOTO: Bilanol/Shutterstock
FOTO: Bilanol/Shutterstock

Res je, da boste morali postopek ponoviti večkrat, kot če bi uporabljali kemične herbicide, a način je do narave prijaznejši in tudi cenovno ugodnejši od druge možnosti.

Plevel škropite v vročem soncu, saj pripravek tedaj učinkuje bolje, ni pa ga dobro uporabljati na vrtu, saj kis spremeni vrednost pH zemlje, sol škoduje njeni rodovitnosti.

Na vrtu je proti plevelu najbolje uporabiti zastirko. FOTO: Mkovalevskaya/Gettyimages
Na vrtu je proti plevelu najbolje uporabiti zastirko. FOTO: Mkovalevskaya/Gettyimages

Plevel na vrtu je najbolje zatreti z zastirko iz slame ali lubja, ki ovira njegovo rast, zadržuje vlago v zemlji in jo dolgoročno plemeniti, kajti med razpadanjem naravne zastirke se v prst sproščajo hranljive snovi, piše 24sata.hr.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije