ODPRTA KUHINJA

Božanski jabolčni kolač, ki ga naredimo mimogrede

Jaz tej sladici rada rečem kar najhitrejši jabolčni kolač na svetu, kajti tako preprosto ga spravimo skupaj, da se priprave skoraj ne zavedamo.
Fotografija: Božanski jabolčni kolač, ki ga naredimo mimogrede (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
Božanski jabolčni kolač, ki ga naredimo mimogrede (Foto: Sonja Ravbar)

Ta jabolčni kolač je nežen posladek, ki bo všeč ljubiteljem jabolčnih sladic, še posebno bo godil tistim, ki si po kosilu radi privoščijo jabolčni zavitek, a jim čas ne dopušča, da bi se spustili v pripravo nečesa zamudnega. Prav tako je ta sočna in osrečujoča sladica nekaj, kar lahko hitro ustvarimo za nenapovedane nedeljske obiske.

Naj vam tekne!

...
...
...
...

Jabolčni kolač

Za pekač s premerom od 20 do 22 cm.

  • 6 srednjih jabolk (približno 800 g)
  • 50 g suhih brusnic
  • sok limone
  • 2 jajci
  • 100 ml mleka
  • 80 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • ščep muškatnega oreščka
  • 100 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 100 g masla, stopljenega in delno ohlajenega

Priprava

  1. Okrogel pekač obložimo s peki papirjem in pečico vključimo na 180 stopinj z ventilacijo.
  2. Jabolka olupimo, očistimo in narežemo na take kolute (lahko tudi naribamo na tanko), poškropimo s sokom limone in dodamo brusnice.
  3. V skledi med seboj pomešamo jajca, sladkor, maslo, vaniljo, muškatni orešček, mleko, moko, pecilni prašek in na koncu še stopljeno maslo.
  4. V testo dodamo jabolčne rezine z brusnicami ter dobro pomešamo, da se vsa jabolka obdajo s pripravljeno maso.
  5. Maso prelijemo v pripravljen pekač in pečemo približno eno uro.

...
...
...
...

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije