Predstavitvena informacija

Black Friday – Božična darila v akciji, ki je zrušila internet

V našem projektu ocenjevanja različnih spletnih trgovcev smo se tokrat lotili ocenjevanja mednarodne spletne trgovine Loco Shark, ki že nekaj časa obratuje tudi v Sloveniji. Pri ocenjevanju upoštevamo nekaj glavnih značilnosti, kot so zanimivost artiklov, garancijski roki, podpora v lokalnem jeziku in najpomembnejše – mnenje uporabnikov.
Fotografija: Black friday FOTO: D.V.
Odpri galerijo
Black friday FOTO: D.V.

Loco Shark je evropska spletna trgovina, ki svoje izdelke pošilja po vsem svetu, kar pa nam je posebej padlo v oči, je, da po vsem svetu ponujajo brezplačno poštnino. Zato smo raziskali spletno trgovino in ocenili varnost nakupovanja v njej, zadovoljstvo obstoječih kupcev in preverili njihove artikle (če vas zanima le njihova ponudba, lahko seveda preskočite ta uvod), saj nas je zanimalo, zakaj so tako priljubljeni (več o tem proti koncu članka – verjemite nam, da boste navdušeni). Stopili smo tudi v stik z vodstvom podjetja in podporo po telefonu, ki so se prijazno odzvali na naše povabilo in odgovorili na nekatera vprašanja glede izdelkov in poslovanja, za kar se iskreno zahvaljujemo.

Za spletno trgovino Loco Shark stoji podjetje DTM Natura, d. o. o., ki je specializirano za spletno prodajo. Njihovo poslovanje smo preverili prek mednarodnega servisa Bisnode, kjer smo dobili podatek, da imajo najvišjo možno bonitetno oceno, nikoli v svoji zgodovini pa niso imeli blokiranih računov ali pritožb nad poslovanjem. Gre torej za zanesljivo podjetje, ki v svojem poslovanju nima nobenih težav in je vredno zaupanja. 

Vendar smo zanesljivost podjetja želeli preveriti tudi drugače – predvsem nas je zanimalo, kaj si o njem mislijo kupci, ki so v njihovi spletni trgovini že opravili nakup. In bili smo zelo pozitivno presenečeni, saj smo na različnih spletnih servisih (med katerimi verjetno najbolj izstopa Google) zasledili, da ima podjetje v času pisanja tega članka danes skorajda neverjetno oceno: 5,0/5,0! To je najboljši možni kazalnik, da gre za dejansko zelo zanesljivo spletno trgovino, s katero so kupci izjemno zadovoljni.

FOTO: Loco Shark
FOTO: Loco Shark

Po komentarjih kupcev smo poskušali ugotoviti, zakaj je tako. Večina je pohvalila izdelke, ki so jih naročili pri podjetju, hitro dostavo, prijaznost podpore po telefonu in e-pošti, nekaj kupcev pa je tudi poudarilo, da so se po prejemu paketa odločili tega zamenjati ali vrniti, pri čemer niso imeli nikakršnih težav, česar so pri drugih trgovcih (očitno) sicer vajeni. Torej lahko potrdimo, da upoštevanje garancije pri tem podjetju ni le izmišljotina, temveč lahko dejansko vsak artikel vrnete, če z njim iz kakršnegakoli razloga niste zadovoljni. 

Nato pa smo se posvetili tistemu, kar nas je najbolj zabavalo – preverili smo, kaj spletna trgovina Loco Shark sploh ponuja svojim kupcem

Ker je ponudba na spletni strani zelo pestra, smo se odločili, da vam jo predstavimo v treh različnih oddelkih, ki smo jih razdelili na Splošne izdelke, Zimske izdelke in Poletne izdelke. Predstavljamo vam svoje favorite:
 

ZIMSKI IZDELKI


1. Loco Domino Train – Vlak, ki zlaga domine

Kadar pomislimo na zimske izdelke, avtomatično najprej pomislimo na božična darila. Pa ne samo otroška!

Prvi izdelek bi lahko poimenovali z »zakaj to ni obstajalo v času mojega otroštva«. Loco Domino train je igrača, ki bo navdušila vsakega otroka – vlakec, v katerega zložite domine, nato pa jih ta postavlja za seboj, vi pa s pomočjo volana lahko domine zlagate v poljubni smeri. Noro!Verjetno igračo najbolje opiše eden od komentarjev na strani: »Res redko se zgodi, da najdem igračo, s katero se mali igra več kot en teden. No, tokrat se mi je očitno posrečilo.« Če bi sami v tem trenutku iskali igračo za otroka, bi se skoraj zagotovo odločili ravno za to. 

Povezava do izdelka: https://www.locoshark.com/si/loco-domino-train

2.    Loco Santa Balls – 6 božičnih okraskov za žejne

Ker pa pozimi radi obdarujemo tudi odrasle (ali pa sami sebe), smo našli izdelek, ki je kot naročen za kaj takega. V naši ekipi nismo našli človeka, ki bi se branil tega izjemnega darila, saj ima le eno napako – skoraj gotovo bo letos razprodan! Loco Santa Balls so slovenski izdelek – izjemno lepa božična embalaža, ki vsebuje 6 ličnih rdečih božičnih kroglic, napolnjenih z džinom!

FOTO: Loco Shark
FOTO: Loco Shark

Kombinacija okraskov, božičnega vzdušja in džina, ki se svetlika z božične jelke in si ga gostje kot aperitiv natočijo kar iz vašega drevesca – fantastično! Komaj čakamo december!

Povezava do izdelka: https://www.locoshark.com/si/loco-santa-balls

3.    Loco Seat Heater – Grelnik avtomobilskih sedežev

Kot zadnjega iz kategorije zimskih artiklov pa smo se odločili izbrati takega, ki vas bo v mrzlem času prav prijetno pogrel. In to v vašem avtomobilu. Ljudje, ki nismo odšteli veliko denarja za svoj avtomobil, se pozimi redno srečujemo s težavo mraza v njem. Nimamo gretja sedežev, avto se ogreje šele na pol poti do službe, mi pa vmes zmrzujemo. To težavo rešuje Loco Seat Heater – udobna grelna prevleka za sedež vašega avtomobila!

FOTO: Loco Shark
FOTO: Loco Shark

Po napisanem se odlično obnese že samo za sedenje, ki je tako bolj udobno, s pomočjo priloženega regulatorja pa si lahko vklopite tudi ogrevanje in sedež ogrejete v le 30 sekundah! Nič več zmrzovanja ob hladnih jutri tudi za nas – lastnike cenejših avtomobilov! 

Povezava do izdelka: https://www.locoshark.com/si/loco-seat-heater


SPLOŠNI IZDELKI


4.    Loco Monkey – Kreativna škatla za robčke

Med splošnimi izdelki smo se zagotovo najlažje odločili za favorita. Po hitrem pregledu spletne trgovine smo zagledali Loco Monkey, ki nas je dobesedno nasmejal do solz. Gre za plišasto igračko, ki jo je možno obesiti, vanjo vstaviti robčke in jih nato vleči – iz zadnjice. Sicer se morda komu zdi to neokusno, ampak moramo priznati, da gre za enega najbolj izvirnih izdelkov, ki smo ga našči v zadnjem času.Precej prepričani smo, da se odlično obnese tudi kot darilo in da je večina obdarovancev nad njim navdušenih, kar potrjujejo tudi navdušujoči komentarji na spletni strani. Trenutno so opice na voljo v rjavi in rožnati barvi. Mi smo navdušeni in smo tudi sami naročili eno!

Povezava do izdelka: https://www.locoshark.com/si/loco-monkey

5.    Loco Sleep Mask – Pametna bluetooth maska za spanje

Ko smo si malo opomogli od smeha, je našo pozornost ujela spalna maska Loco Sleep Mask. Gre za super udobno pametno masko za spanje, ki ima vgrajene slušalke bluetooth, kar pomeni, da jo lahko uporabljate med meditacijo (z masko prekrijete oči in predvajate meditativno glasbo), odlična je za potovanja z letalom, najbolj uporabna pa je seveda tudi za tiste, ki imajo težave s spanjem, saj lahko tako pustijo telefon v sosednji sobi in s pomočjo maske lažje zaspijo, vseeno pa zjutraj ne preslišijo budilke.

FOTO: Loco Shark
FOTO: Loco Shark

Preverili smo tudi, ali so lahko težave s sevanjem, vendar tehnologija bluetooth omogoča, da je sevanja veliko manj, kot če imate ob sebi mobitel – torej vam omogoča, da sevanje v svoji okolici celo zmanjšate. To je bil na koncu še glavni razlog, da smo temu izdelku dvignili palec.

Povezava do izdelka: https://www.locoshark.com/si/loco-sleep-mask

6.    Loco Foot Scrubber – Za umivanje in nego stopal

Kot zadnjega iz skupine Splošni izdelki smo izbrali izdelek, ki na prvi pogled deluje nesmiseln. Vendar ko smo bolje pomislili in prebrali več o njem, smo ugotovili, da gre pravzaprav za genialno in hkrati enostavno rešitev. Ime izdelka je Loco Foot Scrubber – ščetka smešne oblike, ki jo zalepimo v kadi, tušu ali ob bazenu in služi za umivanje nog brez sklanjanja.

FOTO: Loco Shark
FOTO: Loco Shark

Ste tako kot mi pomislili – zakaj se ne bi preprosto sklonili? Razumemo vas, vendar smo šele po branju komentarjev ugotovili, da je izdelek namenjen predvsem starejšim, ki imajo težave s hrbtom, bolečine v križu itd. Prav vsi po vrsti so povedali, da so nad njim navdušeni in je kot narejen zanje. 

Povezava do izdelka: https://www.locoshark.com/si/loco-foot-scrubber

Ker smo pri raziskavi na žalost tudi omejeni s prostorom za pisanje, smo morali končati z zanimivimi izdelki iz te kategorije in se lotiti naslednje – Zimskih izdelkov!
 

POLETNI IZDELKI


Prišli smo do zadnje kategorije, ki smo jo poimenovali Poletni izdelki, saj gre za artikle, ki so najbolj uporabni prav v vročih poletnih dneh. Pri pomisli na poletje nam najprej padejo na pamet 3 ideje – vročina, zabava in – komarji! Zato smo se odločili prav za naslednje 3 izdelke:

7.    Loco Air Cooler – Mini prenosna klima

Loco Air Cooler je mini prenosna klimatska naprava, ki vam bo pomagala ohladiti manjši prostor, naj bo to vaša delovna miza, kavč pred televizorjem ali posteljica vašega otroka. Preprosta je za prenašanje, deluje pa s pomočjo priloženega USB-kabla, ki ga lahko priključite direktno v elektriko, v računalnik v službi ali pa na Powerbank, in jo kamorkoli odnesete s seboj. Po besedah kupcev se najbolje obnese, če v rezervoar klime namesto mrzle vode dodate kar led, ki se bo počasi topil, klima pa bo tako delala še bolj mrzel zrak.V primerjavi z navadnim ventilatorjem je mini prenosna klima Loco Air Cooler na testu dosegla kar 4 stopinje nižjo temperaturo (in glede na to, da je idealna razlika med zunanjo in notranjo temperaturo največ 5 stopinj, je to pravzaprav najboljša možna rešitev, ki hkrati ne ogroža vašega zdravja, saj ne vsebuje škodljivih plinov). Nekateri kupci so pohvalili tudi možnost uporabe kot nočne lučke za otroka, saj ima ob strani vgrajeno LED-osvetlitev v različnih barvah. Če torej iščete možnost ohladitve v vročih dneh, a ste občutljivi na delovanje navadnih klim in hitro zbolite, je tole odlična rešitev za vas.

Povezava do izdelka: https://www.locoshark.com/si/mini-prenosna-klima-loco-air-cooler

8.    Loco Buncho Balloons

Torej, v notranjem prostoru smo se zdaj že ohladili. Zdaj pa je čas, da se ohladimo in zabavamo še zunaj. Loco Buncho Balloons že čakajo, da jih boste v nekaj sekundah napolnili in začeli spopad. O čem govorimo? Prejeli boste 3 pakiranja vodnih balončkov, ki vsebujejo več kot 300 posameznih vodnih balončkov, ki se sočasno napolnijo v manj kot 60 sekundah in nato še sami zavežejo.Ste kdaj kot otrok sanjarili, kako bi bilo zabavno, ko bi vam nekdo pripravil na stotine vodnih balončkov, da jih ne bi bilo treba zavezovati? Sanje so za vaše otroke (in vas) zdaj postale resnične. Pa še tisto bistveno – balončki so narejeni iz naravne gume (in ne plastike!) in so biološko razgradljivi! 

Povezava do izdelka: https://www.locoshark.com/si/bunch-o-baloons-vodni-baloncki

9.    Loco Bite Help – Odstrani srbenje komarjevih pikov

Zdaj, ko imamo vse pripravljeno za dobro zabavo in ohladitev v vročih dneh, se lahko vprašamo, kaj nam sploh lahko pokvari poletje? Odgovor je kot na dlani – komarji. Komarji so ena tistih nadlog, ki nam lahko še tako lep poletni dan spremenijo v pravo mučenje, ko zvečer ne moremo spati zaradi srbenja, zvečer pa za mizo živčno cepetamo z nogami, ko letijo okoli nas. Ker so te nadležne živali postale odporne proti vsem kremam, razpršilom in repelentom, enostavno ne vemo več, kaj narediti. Zdaj obstaja rešitev in imenuje se Loco Bite Help. Izdelek nas je navdušil predvsem zato, ker deluje preprosto, a učinkovito. Kot je dobro znano, je komarjev strup termolabilen, kar pomeni, da če ga segrejemo nad 60 stopinj, se razgradi in posledično srbenje izgine.

FOTO: Loco Shark
FOTO: Loco Shark

Težava je, da če to počnemo z odprtim ognjem (vžigalnikom) ali čim podobnim, pride do opeklin, saj te temperature ne moremo regulirati. Zato pa z Loco Bite Helpom s pomočjo enega klika segrejemo kovinsko konico na vrhu, jo prislonimo na komarjev pik in v nekaj sekundah srbenje popolnoma izgine. Fantastičen in nepogrešljiv pripomoček za poletni dopust, kampiranje ali aktivnosti na prostem!

Povezava do izdelka: https://www.locoshark.com/si/loco-bite-help

Prišli smo do konca tega zanimivega pregleda res inovativnih (in tudi neobičajnih) artiklov spletne trgovine Loco Shark. V kombinaciji z njihovo prijazno telefonsko podporo in garancijskimi pogoji priznamo, da zdaj tudi sami razumemo vse to navdušenje, ki je nastalo, ko je spletna trgovina Loco Shark prispela tudi v Slovenijo v lokalnem jeziku in z lokalno podporo. 

Upamo, da vam bo naša raziskava pomagala pri izbiri, katerim spletnim trgovinam lahko zaupate, in da boste tudi sami delili navdušenje z nami nad nekaterimi izdelki.

Vse izdelke si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.LocoShark.com/si ali pa jih kontaktirate na telefonsko številko 07 600 3005, danes pa jih lahko ekskluzivno naročite po akcijski ceni preko spodnjega obrazca:

Lep pozdrav do naslednjič!

FOTO: Loco Shark FOTO: Foto: Loco Shark
FOTO: Loco Shark FOTO: Foto: Loco Shark


Naročnik oglasne vsebine je DTM Natura

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije