OMAMEN POSLADEK

Tudi vi obožujete pomaranče? Preizkusite ta recept za sočno sladico

Pomaranče so lahko sestavina okusnega in sočnega peciva, ki je kot nalašč za jesenske dni.
Fotografija: V pecivo se podata tako aromatična lupinica kot okusen osvežujoč sok. FOTO: Gettyimages
Odpri galerijo
V pecivo se podata tako aromatična lupinica kot okusen osvežujoč sok. FOTO: Gettyimages

Pomaranče so obvezne spremljevalke pozne jeseni in mrzle zime. A ne samo, da so okusne sveže, odlično se podajo tudi v peciva. Tako njihova aromatična lupinica kot okusen osvežujoč sok.

Poglejte recept za pomaranče kocke, ki so kot nalašč za jesensko-zimske dni.

Sestavine

  • 200 gramov gladke moke
  • žlička pecilnega praška
  • 150 gramov sladkorja
  • žlička soli
  • štiri jajca
  • 220 gramov masla
  • dve žlički ekstrakta pomaranče
  • žlička naribane pomarančne lupinice

Sestavine za preliv

  • 100 gramov sladkorja
  • štiri žlice pomarančnega soka
  • žlička naribane pomarančne lupinice

Priprava

  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  • Pravokotni pekač velikosti 20 krat 30 centimetrov premažite z maslom.
  • Jajca z mešalnikom zmešajte s sladkorjem in zmehčanim maslom, dodajte ekstrakt pomaranče in pomarančno lupinico.
  • Na koncu ročno vmešajte še sol in moko s pecilnim.
  • Maso prelijte v pekač in pecite približno pol ure.
  • Za preliv zmešajte sladkor v prahu, sok in lupinico pomaranče, vse skupaj v posodi segrevajte, da se sladkor stopi.
  • Pečeno pecivo večkrat prebodite z vilicami in ga prelijte s prelivom.
  • Ohlajenega narežite na kocke.

Pika na I

Za značilen jaffa okus tako pripravljenemu pecivu dodajte čokoladni preliv:

  • 50 gramov temne čokolade stopite na pari in ji dodajte štiri žlice sladke smetane.
  • Dobro zmešajte in prelijte po pecivu.

Dober tek!

Recept s portala Miss7

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije