RECEPT
Tortilja s trapistom
Recept za slastne tortilje za poletna kosila.
Odpri galerijo
Za štiri osebe potrebujemo naslednje sestavine: 200 g piščančjih prsi, 100 g sira trapist ZELENE DOLINE, šest češnjevih paradižnikov, rumeno papriko, zeleno solato, gorčico, rdečo papriko v prahu, kari, 0,5 dl sončničnega olja, sol, poper in štiri tortilje.
Piščančje prsi narežemo na trakove in jih damo v posodo. Dodamo veliko žlico gorčice, sol, poper, čajno žličko suhe rdeče paprike in štiri ščepce karija. Posodo postavimo v hladilnik. Zelenjavo očistimo. Naribamo sir trapist. V pomaščeni ponvi spečemo marinirane piščančje trakove. V toasterju pogrejemo tortilje. Napolnimo jih z listi zelene solate, trakovi rumene paprike, rezinami češnjevega paradižnika, s pečenimi piščančjimi trakovi in posujemo z naribanim sirom trapist ZELENE DOLINE.
Priprava
Piščančje prsi narežemo na trakove in jih damo v posodo. Dodamo veliko žlico gorčice, sol, poper, čajno žličko suhe rdeče paprike in štiri ščepce karija. Posodo postavimo v hladilnik. Zelenjavo očistimo. Naribamo sir trapist. V pomaščeni ponvi spečemo marinirane piščančje trakove. V toasterju pogrejemo tortilje. Napolnimo jih z listi zelene solate, trakovi rumene paprike, rezinami češnjevega paradižnika, s pečenimi piščančjimi trakovi in posujemo z naribanim sirom trapist ZELENE DOLINE.